400 προσλήψεις υποσχέθηκαν Κατρούγκαλος - Στρατούλης στους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ

400 προσλήψεις υποσχέθηκαν Κατρούγκαλος - Στρατούλης στους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ

Θα μοριοδοτηθείτε επιπλέον στον επόμενο διαγωνισμό, υποσχέθηκαν Κατρούγκαλος - Στρατούλης - Θα προκηρυχθούν άμεσα οι νέοι διαγωνισμοί, είπαν - «Τα παιδιά μας πεινάνε κύριε Κατρούγκαλε. Πως θα ζήσουμε χωρίς δουλειά; προσλαμβάνετε τις καθαρίστριες, ανοίγετε την  ΕΡΤ και εμάς μας ξεχάσατε;» φώναζαν οι συμβασιούχοι στον υπουργό 

400 προσλήψεις υποσχέθηκαν Κατρούγκαλος - Στρατούλης στους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ
Συνάντηση στη Βουλή με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη πραγματοποίησε το πρωί το σωματείο των πρώην συμβασιούχων του ΟΑΕΕ. 

Οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ ζητούν την επαναπρόσληψη τους στον ΟΑΕΕ, όπως έχει συμβεί και με άλλους εργαζόμενους σε άλλους δημόσιους οργανισμούς. Άλλωστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνουν τους το είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τους επαναπροσλάβει και θα εφαρμόσει το νόμο. 

Με φωνές και γιουχαρίσματα αποχώρησε από τη Βουλή ο κ Κατρούγκαλος. Το οργισμένο πλήθος που βρισκόταν έξω από τη Βουλή εν αναμονή των εξελίξεων, ζητούσε από τον κ Κατρούγκαλο να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις προεκλογικές υποσχέσεις.


Κλείσιμο

«Τα παιδιά μας πεινάνε κύριε Κατρούγκαλε. Πώς θα ζήσουμε χωρίς δουλειά; προσλαμβάνετε τις καθαρίστριες, ανοίγετε την  ΕΡΤ και εμάς μας ξεχάσατε;» φώναζαν οι συμβασιούχοι στον κ Κατρούγκαλο όταν βγήκε από τη Βουλή. 

Παρά τις προσπάθειες του κ Κατρογκαλου οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα του υπουργού ο οποίος έφυγε τροχάδην από τις αποδοκιμασίες του πλήθους. Πάντως ο κ. Στρατούλης υποσχέθηκε ότι αντί για 300 -όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί- θα προσληφθούν τελικώς 400 άτομα στα ασφαλιστικά ταμεία και δεσμεύθηκε ότι οι πρώην υπάλληλοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών θα μοριοδοτηθούν επιπλέον.

Χθες περίπου 70 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟAEE εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας και έφτασαν μέχρι τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη με στόχο να τον συναντήσουν. 

Ο κ. Στρατούλης δεν βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα και οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου, στήνοντας σκηνές. 



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης