Σέρρες: 33η επέτειος της γιορτής κερασιού

Σέρρες: 33η επέτειος της γιορτής κερασιού

Η γιορτή υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας (LOFT)» του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013

Σέρρες: 33η επέτειος της γιορτής κερασιού
Τριάντα τρία χρόνια γιορτάζει φέτος η «Γιορτή Κερασιού» που οργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Ν.Ζίχνης. 

Η καλλιέργεια των κερασιών στο δήμο Ν.Ζίχνης αποτελεί μία από τις κύριες καλλιέργειες για τους αγρότες της περιοχής, ενώ τα πετροκέρασα του Γαζώρου και της Αναστασιάς είναι πολύ φημισμένα σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερη γιορτή, που διατηρεί την παράδοση και θεμελιώνει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, συνδέοντας την κύρια καλλιέργεια, το κεράσι, με ήθη και έθιμα του τόπου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ν.Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής.

Κλείσιμο
Η γιορτή κερασιού θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Γάζωρο και η αυλαία της θα ανοίξει στις 8.00 το βράδυ. Περισσότεροι από εκατό τοπικοί παραγωγοί θα εκθέσουν τις σοδειές τους, ενώ το κεράσι θα προσφέρεται απλόχερα στους επισκέπτες.
 
Η βραδιά θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα. Στόχος της γιορτής είναι η προβολή του κερασιού και η τοπική παραγωγή, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και τελετή απονομής του διαγωνισμού που θα αναδείξει τον καλύτερο διοργανωτή τοπικής γιορτής.

Η 33η γιορτή κερασιού Ν.Ζίχνης υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας (LOFT)» του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης