Εντάλματα σύλληψης για έξι «τρανταχτά» ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Εντάλματα σύλληψης για έξι «τρανταχτά» ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Με στόχο να μπει «ζεστό» χρήμα στα δημόσια ταμεία, πρόσωπα γνωστά, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό, θα κληθούν είτε να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο

Τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης.

Πρόσωπα γνωστά, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις στο εξωτερικό, που θα κληθούν είτε να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Όλα αυτά, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δύο συλλήψεις από την Αστυνομία, ενώ ένας επιχειρηματίας μετέβη μόνος του στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες και άλλοι επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, αναμένεται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Βαλαβάνη με τις 100 δόσεις.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η όλη διαδικασία γίνεται με άκρα μυστικότητα και κανένα όνομα δεν διαρρέει πριν οι αστυνομικοί προχωρήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Και αυτό, γιατί οι επαφές γίνονται σε υψηλό επίπεδο μεταξύ εισαγγελέων και Αστυνομίας, με στόχο από τη μία να διασφαλίσουν τη στεγανότητα των υποθέσεων και δεύτερον, να βάλουν λεφτά στα δημόσια ταμεία. 

Οι έξι προτεραιότητες και οι αυθόρμητες προσελεύσεις 
Όταν στις 22 Απριλίου η Οικονομική Αστυνομία ξεκίνησε τη διαδικασία συλλήψεων επιχειρηματιών, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ και διασταυρώθηκαν ότι πράγματι υπάρχουν ανοικτές οικονομικές εκκρεμότητες και παραβάσεις, το χρονοδιάγραμμα έλεγε ότι μέσα στους επόμενους μήνες η συγκεκριμένη διαδικασία θα κορυφωθεί.

Ετσι, μία εβδομάδα αργότερα στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας στον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής οδηγήθηκε μία 60χρονη, γνωστή επιχειρηματίας της Κηφισιάς στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής στο εισόδημά της και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βαθμό κακουργήματος.

Και αυτό, διότι δεν είχε αποδώσει στο Δημόσιο φόρο εισοδήματος που ανέρχεται χωρίς προσαυξήσεις στο ποσό των 577.176,71 ευρώ. Η 60χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου μετά την καταβολή του ποσού των 340.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερη.

Οι εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών λένε πως εκτός από τις συλλήψεις, ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή, αναμένεται να προσέλθουν αυθόρμητα στις οικονομικές υπηρεσίες, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Βαλαβάνη που σβήνει τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα και αφήνει μόνο το αρχικό ποσό για τακτοποίηση.

Κάτι που έγινε με την αυθόρμητη προσέλευση σε ΔΟΥ για τακτοποίηση χρεών, πολύ γνωστού επιχειρηματία που το όνομά του υπήρχε στη λίστα Λαγκάρντ για καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα HSBC και, όπως προέκυψε από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκε απόκλιση 500.000 ευρώ μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Ο συγκεκριμένος, μέλος πολύ γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών (μάλιστα έχει συγγενική σχέση με την 60χρονη επιχειρηματία από την Κηφισιά, που είχε συλληφθεί και κατέβαλε 340.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερη), κατέβαλε το ποσό των 500.000 και έτσι έσβησε το όνομά του από τις δικογραφίες που θα έφταναν μέσα στις επόμενες ημέρες στην Οικονομική Αστυνομία. 

Πληροφορίες από αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως είναι στα σκαριά τουλάχιστον έξι δικογραφίες με τρανταχτά ονόματα που αναμένεται σύντομα να διαβιβαστούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα.

Η έρευνα διεξάγεται με στεγανά και όπως λέει στο «ΘΕΜΑ» πηγή της Κατεχάκη «ούτε και οι επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις αφορούν οι συγκεκριμένες δικογραφίες».

Ωστόσο, εκτιμούν ότι όλη η διαδικασία δεν πρόκειται να κρατήσει παρά λίγες ημέρες, καθώς η έρευνα και οι διασταυρώσεις έχουν ολοκληρωθεί, τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν από τις οφειλές στο Δημόσιο είναι πιστοποιημένα και το μόνο που απομένει είναι η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης για να περάσουν οι υποθέσεις στην τελευταία φάση.

Αξιωματικός της Ασφάλειας επισημαίνει πως, αν ολοκληρωθούν και οι συγκεκριμένες έξι περιπτώσεις, τότε ένα πολύ μεγάλο μέρος των υπόλοιπων μεγαλοοφειλετών της λίστας Λαγκάρντ θα μεταβούν αυτοβούλως στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να καθαρίσουν τα χρέη τους. 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (107)

Προς αναγνώστες- σχολιαστές

Μήπως ακόμη δεν κατανοήσατε το μέγεθος του χρέους του δημοσίου?? Μιλάμε μόνον του δημοσίου είναι πάνω από 500 ΔΙΣεκατομμυρια ! Αν προσθέσουμε και του ιδιωτικού χρέους είμαστε πάνω από 1 ΤΡΙΣ. Τι παραμυθιάζετε τον εαυτό σας με τις λίστες και τους 100-200 (βάλε 1000 εσύ) " πλουτοκράτες" με τα τρανταχτά ονόματα, που δεν πλήρωσαν φόρους. Πόσοι νάναι οι διαφυγόντες φόροι? 1 δις?? 10?? ακόμη και 50 δις ναχουν φοροδιαφύγει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει! Η φοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή, τα μαύρα κάτω απ το τραπέζι, είναι μια συνήθεια απλωμένη σε όλες τις οικονομικές τάξεις για πάνω από 40 χρόνια. Σ' αυτό φταίει προφανώς η ανοργανωσιά του δημοσίου για την οποία δεν είναι υπεύθυνος μόνον ο εκάστοτε υπουργός αλλά κι οι λειτουργοί του, και οι πολίτες!, οι οποίοι επωφελήθηκαν με το παραπάνω από την χαοτική κατάσταση (βλέπε δωροδοκίες, εκβιασμοί, απάτες σε εφορίες, πολεοδομίες, ΙΚΑ κλπ) Από πού να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε?? Μόνον ένα " φαινόμενο" να σας θυμίσω , γιατί ξεχνάτε εύκολα, θυμηθείτε τι " αέρα" έπρεπε να δώσει κανείς για να νοικιάσει κατάστημα σε καλή περιοχή το 90.. Με ενοίκια από 700 χιλ έως και εκατομμύρια, έδιναν και 50, 100 εκατομμυριάκια (δραχμές) για αέρα!! Πού τα έβρισκαν τόσα χρήματα το 92, το 93.. (που πάλι λιτότητα είχαμε τάχα) και πού φαίνονταν αυτά?? Λυπηθείτε παρακαλώ τα παιδιά σας, και αρχίστε να σκέφτεστε αν μπορείτε! Με τις μπαρούφες δεν στηλώνεται ένα κράτος, ούτε καν ένα σπιτικό. Τα 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!! είναι ενα χρέος που δεν αφορα ούτε τους 10 εφοπλιστές που είναι ακόμη στην Ελλάδα, ούτε τους 100 βουλευτές που ήταν ανήθικοι αλλά νόμιμοι, ούτε τους εργολάβους που έπαιρναν 500 μύρια αλλά φορολογούταν για την αντικειμενική που ήταν 150! Αφορά το κράτος στο σύνολο, με τους τωρινούς αλλά και τους μελλοντικούς κάτοικους του. Αν δεν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ η δομή του κράτους και η νοοτροπία που υπέθαλπτε, θα συνεχιστεί η ρεμούλα αυτών που ξέρουν τα κατατόπια (κι είναι πολλοί) εις βάρος των παιδιών μας και των εγγονιών μας και όχι μόνον θα μας φάνε τις συντάξεις μας αλλά και τα σωθικά μας! Είτε με δραχμή, είτε με Ευρώ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ και να φτιάξουμε την χώρα απ την αρχή με γερά και σωστά θεμέλεια!

κπαππας

Δεν θέλεις να καταλάβεις φαίνεται. Μόνος σου λες οτι η Μεγαλοφοροδιαφυγή είναι μια συνήθεια απλωμένη για πάνω από 40 χρόνια. Και παραπάνω λες: Πόσοι νάναι οι διαφυγόντες φόροι? 1 δις?? 10?? ακόμη και 50 δις ναχουν φοροδιαφύγει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Aν όμως φέτος διαπιστωθεί Μεγαλοφοροδιαφυγή 50 δις ο λογαριασμός βγαίνει άνετα. Πρώτον διότι 40 χρόνιαΧ50 δις =200 δις!!! και δεύτερον Αν το 2009 το χρέος ήταν 300-50=250 δις , το χρέος μας θα ήταν 83% τπυ ΑΕΠ, όσο ήταν το 2009 και το χρέος της Γερμανίας, και επομένων δεν θα μπαίναμε κάν στα PIIGS ούτε βέβαια σε μνημόνια!

AYRA

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ Η ΚΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΧΟΥΜΕ......................ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ................................ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .....ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ,ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΛΠ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΘΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΑΚΟΥΓΑ ΟΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΕΞΩ ΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ............................

Αντιπασοκατζης

Καλα τόσο απλό ήταν? βγήκε ένταλμα για 2-3 και τρέχουν όλοι με εκατομμύρια για να πληρώσουν. Και οι προηγούμενοι μου έλεγαν οτι προσπαθούν αλλα δυστυχώς δεν είχαν πολλούς υπαλλήλους?

Κώστας

Οι "όλοι" που τρέχουν είναι 6-7 άτομα όλο-όλο... Εγώ γνωρίζω ότι το 65% από τη λίστα δεν τους καίγεται καρφί καθότι τα λεφτά που έβαλαν στην hsbc ήταν άσπρα. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι όλοι από τη λίστα έχουν μαύρα χρήματα. Όπως εξίσου λάθος είναι να πιστεύουμε ότι όσοι έβγαλαν λεφτά έξω τα έβγαλαν για να τα "κρύψουν"... Δεν ήταν όλα μαύρα αυτά που έφυγαν. Πολλοί έβγαλαν τα 'ΑΣΠΡΑ λεφτά επειδή φοβήθηκαν ότι θα φαλιρίσουν οι τράπεζες... Αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να τα ακουμπήσει κανένας. Άλλο τώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση τους στιγμάτιζε όλους όσους έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό... Εγώ ξέρω πολλούς έλληνες που ήταν 40 χρόνια μετανάστες στη Γερμανία και γύρισαν συνταξιούχοι πλέον με κομποδέματα που έβαλαν σε ελληνικές τράπεζες. ΑΥτοί το τελευταίο τρίμηνο τα έβγαλαν και τα έστειλαν έξω (συνήθως στα παιδιά τους στη Γερμανία). Αυτά τα χρήματα ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΞΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ... Τους φοροκλέφτες να τους πιάσει και να τους αλλάξει τα φώτα σε κάθε περίπτωση!!! Αλλά αν θέλει εξίσου γρήγορα να ΜΕΙΝΕΙ και ζεστό χρήμα στα ταμεία, τότε δεν έχει παρά να σταματήσει να πληρώνει 550.000 ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ μισθούς στο Δημόσιο...

Δεξιός ο αγράμματος

Αναζητεί αριστερό διανοούμενο να τον μορφώσει. Εχεμύθεια.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

Μόρφωση στο πάνω κεφάλι ; (please specify)

Αντώνης Βαγγέλης

Εχει η λίστα μήπως και πολιτικούς που τα μικρά τους ονόματα ειναι Αντώνης και Βαγγέλης ?

@

Εσένα ο κομματικός κομισάριος του τσυριζα τι σου είπε;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΧΙ.ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ?

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1 ΜΗΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,5 ΕΥΡΩ ΑΑΑΑΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ......

πιλαβιος

παραμύθια της χαλιμάς! κουτόχορτο και σκίζω τα μνημόνια! πεντοζάλη οι αγορές και όλοι οι αριστεροί να σε φάνε! διψασμένοΙ κόπρίτες συνδικαλιστες τύπου κολλά!

Αριστείδης

"Μάζευε κιας είναι ρογες."

Απορια ?

Γιατί δεν μάζευαν καί οί προηγούμενοι τέτοιες '' ρόγες'' καί έφτάσαν τά ληξιπρόθεσμα τά 80 δίς καί ή φοροδιαφυγή τό 30 % τής οικονομίας ? F-X/κη

Ρίτα

Ας είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή κλεμμένων. Το επόμενο θα πρέπει να είναι τα θαλασσοδάνεια που πήραν κάποιοι που μετά .... πτώχευσαν και ειναι πολλά δισεκατομμύρια. Να τους αφαιρεθεί η ατομική περιουσία που αποκτήθηκε μετά τη δανειοδότηση αυτών και των συγγενών τους διότι σίγουρα δεν θα δικαιολογείται. Γιατί νομίζετε ότι έκλεισαν την κρατική Αγροτική Τράπεζακαι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ; Για να σβήσουν τα ίχνη με πλάτη Σαμαρά- Βενιζέλου.

Μανος

Μεσα στη λιστα lagard υπαρχει και το ονομα πρωην Βενζινοπωλη απο την Αμαρυνθο Ευβοιας και της συζυγου του με ποσα κοντα στα 20 μυρια.

Κικυρηκος

Ποιος να ειναι ποιος να ειναι....;;; Στον Αμαρύνθο εχει μονο ένα πρατήριο!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης