Ηγουμενίτσα: Με εκδορές οι μαθητές και οι υπόλοιποι τραυματίες από την πρόσκρουση του πλοίου

Ηγουμενίτσα: Με εκδορές οι μαθητές και οι υπόλοιποι τραυματίες από την πρόσκρουση του πλοίου

Τα παιδιά μαζί με δύο συνοδούς καθηγητές, που επίσης τραυματίστηκαν, πήγαιναν εκδρομή - Κάποιοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας ενώ κάποιοι άλλοι στο νοσοκομείο στους Φιλιάτες - Ο πλοίαρχος αρχικά συνελήφθη από του λιμενικούς και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.


Ηγουμενίτσα: Με εκδορές οι μαθητές και οι υπόλοιποι τραυματίες από την πρόσκρουση του πλοίου
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προσέκρουσε, στις 10:45 το πρωί της Τετάρτης το επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «Άνω Χώρα ΙΙ» υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άτομα. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα μεταξύ των τραυματιών είναι έξι παιδιά και δύο συνοδοί καθηγητές, που πήγαιναν εκδρομή από την Κέρκυρα στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, επτά μαθητές και δυο καθηγητές από το Β' Λύκειο Κέρκυρας επέβαιναν στο πλοίο «Άνω Χώρα», που προσέκρουσε το πρωί στην προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Β' Λυκείου Κέρκυρας, μπορεί να προκλήθηκε αναστάτωση αλλά δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό που να δημιουργεί ανησυχία. Άμεσα αναμένεται -κατόπιν συνεννόησης και με τη β' βάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας- να αποφασισθεί εάν τα παιδιά θα συνεχίσουν ή όχι το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη.

Τόσο οι μαθητές, όσο και η καθηγήτρια δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά απλά φέρουν εκδορές. Επίσης άλλα τρία άτομα, μία γυναίκα, ένα παιδί και ένας παππούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο στους Φιλιάτες. Μέχρι στιγμής τα αίτια της πρόσκρουσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και οι έρευνες των Λιμενικών Αρχών συνεχίζονται.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα υπήρξε κάποιο μηχανικό πρόβλημα στον καταπέλτη ενώ τα οχήματα που υπέστησαν ζημιές βρίσκονταν στον προβλήτα του λιμανιού.

Στο οχηματαγωγό επέβαιναν εκατόν ογδόντα επτά επιβάτες, 35 ΙΧ, τρία φορτηγά και τρία λεωφορεία. 

Οι μαθητές της Β' Λυκείου της Κέρκυρας και οι τέσσερις καθηγητές που τους συνοδεύουν τελικά θα συνεχίσουν την εκδρομή τους για τη Θεσσαλονίκη.

Από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη. Ο πλοίαρχος αρχικά συνελήφθη από του λιμενικούς και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης