Ποιοι έχουν πρόσβαση στους φακέλους του ΣΔΟΕ;

Ποιοι έχουν πρόσβαση στους φακέλους του ΣΔΟΕ;

Καταγγέλλεται από στελέχη της υπηρεσίας ότι ο νέος ειδικός γραμματέας παραβιάζει το φορολογικό απόρρητο χωρίς να έχει το δικαίωμα ως πολιτικό πρόσωπο

Αναστάτωση στον φοροελεγκτικό μηχανισμό, αλλά και σοβαρό πολιτικό ζήτημα προκαλούν παρεμβάσεις του νέου ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Δάνη στο έργο της υπηρεσίας. Αν και εκ της θέσεώς του ως πολιτικού προϊσταμένου έχει αρμοδιότητα να δίνει μόνο κατευθύνσεις και απαγορεύεται να αποκτά πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία των ελέγχων που βρίσκονται σε εξέλιξη, φέρεται να ζητάει σχεδόν σε καθημερινή βάση από τους τμηματάρχες να του φέρνουν στο γραφείο του φακέλους ελέγχου που τον ενδιαφέρουν, ακόμα και ερευνών που έχουν ανατεθεί στο ΣΔΟΕ από τους οικονομικούς εισαγγελείς!

Σύμφωνα με διασταυρωμένες και καλά πληροφορημένες πηγές, στο ΣΔΟΕ επικρατεί αναβρασμός, με ελεγκτές και προϊσταμένους του Σώματος να αντιδρούν έντονα στις ενέργειες του κ. Παναγιώτη Δάνη, καθώς θεωρούν ότι παραβιάζει βασικούς κανόνες της δικονομίας όταν οι υποθέσεις που αυτοί χειρίζονται -και ειδικά όταν πρόκειται για εισαγγελικές έρευνες- καταλήγουν στα χέρια μη εξουσιοδοτημένων από τον νόμο προσώπων.


Οι εντολές εισαγγελέων
«Αν θέλει η κυβέρνηση να δώσει στον γραμματέα του ΣΔΟΕ το δικαίωμα να ανοίγει τους φακέλους, τότε να το κάνει με νόμο για να ελέγχεται και αυτός σε περίπτωση διαρροής απόρρητων πληροφοριών», λένε άνδρες του Σώματος. Φοβούνται μάλιστα πως επειδή παραβιάζεται το πρωτόκολλο ασφαλείας στην υπηρεσία, μπορεί να βρεθούν ξαφνικά και οι ίδιοι αντιμέτωποι με μηνύσεις και διώξεις λόγω εμπλοκής τρίτων προσώπων σε υποθέσεις που αυτοί χειρίζονται.

Επικαλούνται μάλιστα εντολές και έγγραφα που έχουν κατά καιρούς σταλεί από εισαγγελείς προς όλους τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, όπου λένε ξεκάθαρα πως, ειδικά όταν οι ελεγκτές ενεργούν ως προανακριτικοί υπάλληλοι σε έρευνες με δικαστική εντολή, «μόνον ο εισαγγελέας δικαιούται να λαμβάνει γνώση» - ούτε καν οι διοικητικοί προϊστάμενοι των υπαλλήλων. Αιτήματα και εντολές (γραπτές ή προφορικές) «για ενημέρωση ή ανακοίνωση στοιχείων σχετικώς με τις υπό έρευνα υποθέσεις είναι προδήλως μη σύννομες και πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντοτε αρνητικώς» από τους υπαλλήλους «και να ενημερώνεται αμέσως ο αρμόδιος εισαγγελέας». Σε αντίθετη περίπτωση, μάλιστα, «αν δηλαδή ενδίδετε σε παράνομες αξιώσεις», οι εισαγγελείς προειδοποιούν τα στελέχη της υπηρεσίας ότι «και αξιόποινη παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου (άρθρο 252 του Ποινικού Κώδικα) συντελείται, αλλά και πειθαρχικά αδικήματα περί την εκτέλεση των ανακριτικών σας καθηκόντων διαπράττονται».


Φορολογικό απόρρητο
Αλλά και για κάθε φορολογικό έλεγχο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ειδικά τα πολιτικά πρόσωπα απαγορεύεται να διαβάζουν τους φακέλους, αφού, όπως λένε άλλες πηγές του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, «ούτε ο υπουργός, ούτε κανένας άλλος δεν επιτρέπεται να μαθαίνει για τα στοιχεία που καλύπτονται από το φορολογικό απόρρητο των πολιτών».

Παρά τις επίμονες επανειλημμένες προσπάθειες του «ΘΕΜΑτος» να επικοινωνήσει με τον κ. Δάνη, εκείνος δεν κατέστη εφικτό να ανταποκριθεί για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα του καταμαρτυρούνται. Στελέχη της υπηρεσίας πάντως έλεγαν για τον ίδιο πως «δεν έχει καταλάβει ότι είναι πολιτικό πρόσωπο και συμπεριφέρεται ως προϊστάμενος τμήματος». Λέγεται μάλιστα ότι στελέχη της υπηρεσίας τού θύμισαν ότι πρέπει να φέρεται ως πολιτικός προϊστάμενος και ότι ως διευθυντής που ήταν και ο ίδιος στο ΣΔΟΕ πριν από περίπου 15 χρόνια (όταν έχτισε τη φήμη του ως «σκληρού» ελεγκτή) «φερόταν σαν υπάλληλος, κρατούσε και εξέταζε εξονυχιστικά όλους τους φακέλους στο γραφείο του, ενώ ο διευθυντής έπρεπε να διοικεί και ότι τώρα, ως πολιτικός προϊστάμενος, πρέπει να εφαρμόζει πολιτική και όχι να ανακατεύεται στις υποθέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΚΟΥΦΟΣ ΤΕΛΗΣ

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΔΑΝΗ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

Ιωάννης

Καλά, μεθυσμένοι είσαστε; Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε πως ο ΓΓ του ΣΔΟΕ δεν πρέπει να γνωρίζει τις υποθέσεις της υπηρεσίας που προίσταται, με το αιτιολογικό πως είναι πολιτικός Προιστάμενος; Μήπως κακώς, κατά την ίδια λογική, οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας γνωρίζουν ευαίσθητα ζητήματα των υπουργίων τους; Άσε που μπορεί να πάρει σπίτι του πολεμικά σχέδια. Ξεμεθύστε!

tournik

Λυσσαξατε απο το αγγούρι που φαγατε! Με τις υγειες σας...

Βαλκανιζατερ

Σύντομα τα στοιχεία των φορολογουμενων θα γίνουν φειγ βολάν απο την μαφία του Σύριζα.Μετά θα έρχονται συστημένοι οι διαρρηκτες,οι αλβανοί καλασνικοφοροι,οι απαγωγείς και όλοι αυτοι που σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι απο της φυλακές με το νομοσχεδίο του Βουτση

leras

Το τερμάτισες...

killah killeh

Αριστερή ηθική . Εκτός από την παρανομία που κάνει , έχει να επιδείξει και κάποιο έργο ο εν λόγο κύριος στα τωρινά του καθήκοντα μπας και του συγχωρεθούν οι αμαρτίες ? η είναι σαν την Δουρου που όλο καταγγέλλει αλλά έργο τίποτα .

Γιάννης

Ενω η δεξια ηθική ε? Κλέψε εσύ και μετά θα βγάλω έναν νόμο να σε αθωώσω

Kill Bill

Αλήθειες. Καλά κάνει ο Γραμματέας και θέλει προσωπική εμπλοκή. Αλλιώς πως θα ελέγξει τους υφισταμένους του? ΟΜΩΣ αυτό πρέπει να γίνει με άμεση ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ και όχι παραβιάζοντας τον νόμο. Είναι αδιανόητη και επικίνδυνη η πρακτική " ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Π.Α.

... μα αυτός ήταν νεαρός 35 ετών χάκερ με σπουδές στο ΜΙΤ ;;; ( από τις πιο επιτυχημένες τρολιες του interent )

N.A

Aυτο που δεν λενε ξεκαθαρα αλλα το υπονοουν ειναι οτι ο πολιτικος τους προισταμενος ανακατετετε προσωπικα γιαι προφανως δεν τους εμπιστευετε ,και σωστα λεω εγω γιατι ολοι τους ειναι διεφθαρμενοι και συνενοχοι με προηγουμενες κυβερνησεις και πολιτικους ,ακομα πολλοι απο αυτους διατηρουν σχεσεις και συνεργαζονται με προηγουμενους πολιτικους προισταμενους και πολιτικους προστατες τους αλλων πολιτικων κομματων .Τα αποτελεσματα των ελεγχων τους και γενικα της δουλειας τους με προηγουμενες κυβερνησεις αυτο αποδεικνύουν .

ΓΠ

Αυτό που δεν λένε ξεκάθαρα είναι ότι μπορεί να θέλει τους φακέλους για πολιτικές σκοπιμότητες, πιθανόν κυνήγι μαγισσών εκβιασμούς και δημιουργία εντυπώσεων. Μήπως αυτά δεν τα βλέπουμε καθημερινά. Εδώ στο Εθνικό Θέατρο ο καλλιτεχνικός διευθυντής απειλήθηκε με το ΣΔΟΕ. Τι να λέμε τώρα; Για τις επιτροπές λαϊκών δικαστηρίων που είχε στήσει πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν το έργο τους; Για τις καταγγελίες Νικολούδη ενάντια σε πολιτικούς που κατέληξαν στο αρχείο; Για την απουσία ελέγχου και απόλυτη σιωπή των ελεγκτικών και δικαστικών αρχών στην υπόθεση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για τη συμμετοχή εταιριούλας με τζίρο 2 εκατ. ευρώ που ανέλαβε έργο 50 εκατ. ευρώ με απευθείας ανάθεση ως υποκατασκευαστής;

Εφοριακος

Ο αυταρχικος χαρακτηρας του κ. Δανη ειναι πασιγνωστος στο συνολο των εφοριακων της Αττικης και περισσοτερο σε οσους συνυπηρετησαν, μιλαμε για εναν υπαλληλο τιμιο μεν αλλα οι σχεσεις του με τους συναδελφους του ηταν ΑΥΣΤΗΡΑ υπηρεσιακες, ανελαστικος χαρακτηρας ,γνωστης ομως του αντικειμενου του. Προσωπικα περιμενα τις παρεμβασεις του που αναφερονται στο δημοσιευμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gripi12

O απολογισμός παραμένει βαρύς - Συνολικά, από  τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 21 Απριλίου καταγράφηκαν 386 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 372 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ