Δήμαρχος Κω: Δεν θα δεχτούμε άλλη μια Αμυγδαλέζα στο νησί μας

Δήμαρχος Κω: Δεν θα δεχτούμε άλλη μια Αμυγδαλέζα στο νησί μας

Πάνω από 250 λαθρομετανάστες φτάνουν στην Κω καθημερινά, καταγγέλλει ο Γιώργος Κυρίτσης 

«Δεν θα δεχτούμε άλλη μία Αμυγδαλέζα στην Κω. Πάνω από 250 άτομα καταφθάνουν από την Τουρκία καθημερινά. Χαρακώνουν τα σκάφη για να διασωθούν από το ελληνικό Λιμενικό. Πλούσιοι οι περισσότεροι λαθρομετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας. Διαθέτουν πανάκριβα κινητά και μέσω GPS πηγαίνουν κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής».
 
Αυτά καταγγέλλει στο protothema.gr ο δήμαρχος της Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος, βλέποντας το νησί του να κατακλύζεται από τεράστιο αριθμό λαθρομεταναστών καθημερινά και την ελληνική κυβέρνηση να κωφεύει, ζητά μέσω επιστολής που έστειλε το πρωί της Μ. Πέμπτης μεταξύ άλλων, στον Πρωθυπουργό και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να βρουν άμεση λύση στο πρόβλημα.   

Αύριο Μεγάλη Παρασκευή, εξηγεί ο δήμαρχος, ήταν να έρθει στο νησί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν. Τελικά, οι αρχές ενημερώθηκαν πως άλλαξαν τα σχέδια, όμως ο κύριος Κυρίτσης επισημαίνει: «Καλύτερα, γιατί οι άνθρωποι δεν θα δουν αυτό το χάλι, αν και θα οι οικονομικές απώλειες θα είναι μεγάλες για την αγορά του νησιού».

Από τις 17 Μαρτίου μέχρι σήμερα η αύξηση των παράνομων μεταναστών στην Κω βρίσκεται στο απόγειο της με τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν για την πληθώρα λαθρομεταναστών στο νησί τους. Την ίδια ώρα η έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όσο και το Λιμενικό δυσχεραίνει την κατάσταση, με αποτέλεσμα ο έλεγχος και η εξακρίβωση των στοιχείων των λαθρομεταναστών, μαζί με την προσκόμιση του απαραίτητου εγγράφου προκειμένου να ταξιδέψουν νόμιμα από την Κω προς την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές, να γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. 

Η αστυνομία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ξένους. «Όμως ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τα 60 άτομα, από τους 250 που έρχονται καθημερινά στο νησί. Για να καταλάβετε υπό ποιες συνθήκες γίνεται ο έλεγχος, δυο αστυνομικοί λιποθύμησαν από τη δυσοσμία. Το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του νησιού, δίπλα από τουριστικά μαγαζιά τα οποία περιμένουν πως και πως τους τουρίστες εν όψει τουριστικής περιόδου. Ποιος τουρίστας θα έρθει στο νησί μας, εάν βλέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους να κοιμούνται στους προαύλιους χώρους και μέσα σε σκηνές του Α.Τ και του Λιμενικού», λέει αγανακτισμένος ο κ. Κυρίτσης. 

Γι' αυτό το λόγο το πρωί της Μ. Πέμπτης έστειλε επιστολή αγανάκτησης προς τον Πρωθυπουργό, τους προέδρους των κομμάτων, τον Έλληνα Επίτροπο της Ε.Ε. και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την παρέμβαση τους στο πρόβλημα. 

«Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πλούσιοι. Διαθέτουν πανάκριβα κινητά και μέσω GPS πηγαίνουν κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Χαρακώνουν τα σκάφη για να διασωθούν από το ελληνικό Λιμενικό. Από το ελληνικό κράτος παρέχεται ημερησίως κάτω από 10 ευρώ κατ΄ άτομο, ενώ στην ημερήσια τροφοδοσία τους συνδράμει ο δήμος και η Μητρόπολη. Ωστόσο να πω ότι διαθέτουν οικονομική άνεση καθώς οι ίδιοι παραγγέλνουν διαρκώς φαγητά», τονίζει ο κ. Δήμαρχος.

Όπως λέει ο ίδιος, «παρακαλώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει άμεσα μέσα προστασίας. Επίσης, δεν μπορεί η ελληνική πολιτεία να λέει ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε και από την άλλη να μην ενισχύει το διοικητικό προσωπικό και να μην έχει ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Με ποιον τρόπο δηλαδή θέλει να τους βοηθήσει, για να καταλάβω; Δεν θα γίνει Αμυγδαλέζα το νησί της Κω. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους κρατήσουμε όλους αυτούς. Ζητώ βοήθεια από το ελληνικό κράτος».

Επίσης, ο κ. Κυρίτσης, καταγγέλλει τους βραδυκίνητους ρυθμούς της ελληνικής πολιτείας, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει κανένας αρμόδιος μαζί του, για το θέμα των παράνομων μεταναστών. Μόνο το Ποτάμι, ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή του δημάρχου, λέγοντάς του ότι θα επιχειρήσουν να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κως. 

ΣΧΟΛΙΑ (66)

oust

Αφού ψηφίζετε σύριζα, θα δεχτείτε κι άλλη αμγδαλέζα και θα πείτε και τραγούδια....Συριζοζώα...

Πρooδευτικός αvτιρατσιστής του τόξoυ φιλελέs

Όξω οι φασίστες χρυσαυγίτες μέσα οι πρόσφυγες!

Και ποιος σε ρωτάει δήμαρχε

Θα φάτε ισλαμική μπόχα και μουσουλμανική μπούργκα που θα λέτε τι ψηφίζαμε τόσα χρόνια!

Νικόλ

Ελλάδα :η χωματερή των λαθρομεταναστων Όταν θα μας σκοτώνουν για ένα κιλό ψωμί θα είναι πολύ αργά. .Μην με πείτε ρατσιστρια

Κυψελωτός

οχι καλη μου!!

ΞΥΠΝΑΤΕ

πρεπει όλοι οι Ελληνες να βγούμε στους δρόμους πριν να είναι αργά. Αυτοί που μας κυβερνουν είναι άνθρωποι του περιθωρίου και ανεύθυνοι, τα απουελέσματα θα φανούν αργότερα.

john

ρε τους καυμενους τους παρατυπους!!! ΑΜΕΣΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ..ΚΑΙ ΕΠΟΙΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΚΙΝΗΤΟ Για τους προοδευτικους και μη ειναι η 5η ΦΑΛΛΑΓΑ

ΖΗΤΩ οι Μετανάστες---"νεοελληνες"

...Το γνωρίζατε όλοι εσείς, που κλαψουρίζετε τώρα, τι εστί "συνταγματικό τόξο"...και ποιος ο σκοπός του ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ των Ελλήνων ..τώρα βγάλτε τον σκασμό και περιμένετε το τέλος σας...και δεν έχετε παθει τίποτα ακόμασε λίγες μέρες φτιάχνει ο καιρός και τα στρατεύματα κτοχής θα αυξαννται με γεωμετρικούς ρυθμούς...ετοιμάστε, πλύντε, τις μανάδες σας, τις γυναίκες σας τις κόρες σας αλλάκαι εσάς τους ίδιους ..θα απαιτηθεί να ροσφέρετε υπηρεσίες "ανακούφισης" στα "αδελφια" σας...

δημοκράτης

άλλο ένα ναζιστικό άρθρο που υπερασπίζεται έναν ναζιστή δήμαρχο!!!! ο ναζισμός φοριέται πολύ στην εποχή μας!!!!

αρης

ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΦΥΤΟ ΙΔΕ ΠΑΡΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ

πιο δημοκρατης

αντε χάσου φασίστα αριστερέ

ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

10 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΕΚΜΗΡΙΑ Η ΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ .ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝΗΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ .ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΞΟΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΣΟ ΟΣΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΠ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ .ΓΙΝΑΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ...ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ....ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ .-

moukoublen

Aς σκεφτούν οι κάτοικοι πως θα γίνει το νησί τους σε λίγο καιρό από τη διούρηση και την αφόδευση όλων αυτών....βόθρος !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos1

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

6
SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2