Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα φτάσουμε σε λύση γιατί η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα φτάσουμε σε λύση γιατί η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο

«Μακάρι να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι η χαρά μας αλλά δεν πρόκειται να φθάσουμε εκεί ποτέ», είπε ο Χρυσόστομος

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα φτάσουμε σε λύση γιατί η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο
Απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού, ακόμα και αν ξαναρχίσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις, εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι η χαρά μας αλλά δεν πρόκειται να φθάσουμε εκεί ποτέ».

Όπως είπε: «Έχει αποφασίσει όλος ο πολιτικός κόσμος ότι θα συνομιλήσουμε για να καταλήξουμε σε μια Ομοσπονδία. Η Τουρκία επισήμως ομιλεί περί δύο κρατών. Αυτή είναι Ομοσπονδία; Έχω πει και στον ίδιο τον Πρόεδρο (Αναστασιάδη), κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη και τις μεγάλες δυνάμεις. Και οφείλει να τονίσει στο συνομιλητή του όταν θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες ότι πρέπει να μείνουμε στα πλαίσια της Ομοσπονδίας που έχει συμφωνηθεί και να παύσουν να ομιλούν περί δύο κρατών διότι δύο κράτη δεν είναι Ομοσπονδία».

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η επιστροφή στις συνομιλίες, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν ανησυχεί καθόλου «διότι δεν πρόκειται να φθάσουμε στο τέλος».

«Η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο. Μακάρι να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι η χαρά μας αλλά δεν πρόκειται να φθάσουμε εκεί ποτέ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης