Αποκαθίστανται οι ζημιές στο Πολυτεχνείο με μηχανισμό antigraffiti

Αποκαθίστανται οι ζημιές στο Πολυτεχνείο με μηχανισμό antigraffiti

«Θα το αποκαταστήσουμε περίπου σε μία εβδομάδα με μπογιά antigraffiti βάζει τέλος σε επίδοξους «παρεμβατικούς καλλιτέχνες», λέει μιλώντας στο protothema.gr o εργολάβος κ. Ηλίας Ανδρεόπουλος  

Αποκαθίστανται οι ζημιές στο Πολυτεχνείο με μηχανισμό antigraffiti
Σκαλωσιές έχουν από χθες στηθεί περιμετρικά των οδών Πατησίων και Στουρνάρη προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης του τοίχου του Πολυτεχνείου μετά τους βανδαλισμούς που προηγήθηκαν και τις παρεμβατικές αισθητικές τύπου graffiti που προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στον κόσμο που έμεινε άφωνος αντικρίζοντας πριν λίγες ημέρες το θέαμα αυτό στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου. 

Ο κ. Ηλίας Ανδρεόπουλος με το επιτελείο του έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες και εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα για να καταφέρουν να τελειώσουν το έργο που ανέλαβαν δηλαδή την αποκατάσταση του κτιρίου: «Είναι σοκαριστικό για μένα αυτό που συνέβη ναι μεν είμαι επαγγελματίας αλλά δε σας κρύβω ότι η τιμή που έδωσα για να αναλάβω την εργολαβία είναι και σχεδόν συμβολική υπάρχει και από μέρους μου όπως καταλαβαίνετε ένας δέος, σεβασμός για το ιστορικό αυτό κτίριο για αυτό και έριξα και την τιμή που θα έδινα κάτω από άλλη συνθήκη για την επιχείρηση αποκατάστασής του. 

Κλείσιμο


Οι καιρικές συνθήκες και η λαδομπογιά το υλικό που χρησιμοποιήθηκε κάνουν πιο δύσκολο το έργο αποκατάστασης αλλά εκτιμώ ότι το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι αυτό που χρειάζεται στη λογική ότι ακόμη και αν κανείς από δω και πέρα αποφασίσει να ξανακάνει κάτι ανάλογο είτε graffiti είτε αφισοκόλληση δε θα μπορεί να είναι κακό αυτό για το τοίχωμα στη λογική ότι θα έχει στη βάση του antigraffiti υλικό ικανό να μπορεί να σβήνεται μόνο με τη χρήση νερού ότι και αν έχει τοποθετηθεί ή γραφτεί ή κολληθεί πάνω στον τοίχο. Είναι μία antigraffiti αν μου επιτρέπετε διαδικασία που σε κάθε περίπτωση θα μπορεί να προστατέψει το Πολυτεχνείο στο μέλλον για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια από αντίστοιχες παρεμβατικές και αντιαισθητικές λογικές», θα σημειώσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης