Κάλυμνος: Καθηγητής κατηγορείται ότι έστελνε σεξιστικά SMS σε μαθήτριες

Κάλυμνος: Καθηγητής κατηγορείται ότι έστελνε σεξιστικά SMS σε μαθήτριες

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία - Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα τέθηκε σε αναστολή

Κάλυμνος: Καθηγητής κατηγορείται ότι έστελνε σεξιστικά SMS σε μαθήτριες
Μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο σε μαθήτριες μέσω κινητού τηλεφώνου εντοπίστηκε ότι έστελνε ένας 32χρονος καθηγητής σε σχολείο της Καλύμνου. Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός βρέθηκε να έχει στείλει αντίστοιχα μηνύματα σε παντρεμένη γυναίκα-εκπαιδευτικό που διαμένει στο νησί της Καλύμνου, γεγονός που προκάλεσε επίσης μεγάλη αναταραχή, καθώς η ίδια το είχε κατήγγειλε στον σύζυγό της αρχικά και στη συνέχεια στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικασία έρευνας που έδειξε ως υπαίτιο τον 32χρονο εκπαιδευτικό.

Σε βάρος του εκπαιδευτικού σχηματίστηκε δικογραφία η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.
 
Στη συνέχεια η καταγγελία έφτασε στους προϊσταμένους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα και ως αποτέλεσμα ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, προχώρησε σε αναστολή των καθηκόντων του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, απομακρύνοντας τον από το σχολείο.
 
Κλείσιμο
Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Νοτίου Αιγαίου αλλά και το υπουργείο Παιδείας, που έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες για τη δράση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Η υπόθεση έφθασε και στα χέρια της Εισαγγελίας Κω, όπου αναμένεται εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για καταλογισμό ευθυνών στον συγκεκριμένο καθηγητή.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό στα Δωδεκάνησα καθώς 30χρονος καθηγητής που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα σε χωριό της Ρόδου καταγγέλεται ότι μιλούσε στην τάξη αλλά και κατ' ιδίαν σε μαθήτριες του Λυκείου χρησιμοποιώντας ερωτικά και σεξιστικά υπονοούμενα. Το γεγονός αυτό πολύ γρήγορα προκάλεσε την οργή των ίδιων των μαθητριών και στη συνέχεια των γονέων, οι οποίοι και αποφάσισαν να ενημερώσουν αρχικά τη διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Αμέσως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μέχρι τότε, με απόφαση του προϊσταμένου εκπαίδευσης, ο εν λόγω καθηγητής μετακινήθηκε από το σχολικό συγκρότημα, όπου υπηρετούσε, σε άλλο σχολείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης