Μυτιλήνη: Πατέρας χτύπησε παιδίατρο επειδή έκρινε ότι καθυστέρησε να δει την κόρη του

Μυτιλήνη: Πατέρας χτύπησε παιδίατρο επειδή έκρινε ότι καθυστέρησε να δει την κόρη του

Η καθυστέρηση ήταν ολιγόλεπτη - Η γιατρός δήλωσε ότι θα κάνει μήνυση

Μυτιλήνη: Πατέρας χτύπησε παιδίατρο επειδή έκρινε ότι καθυστέρησε να δει την κόρη του
Μορφή «επιδημίας» τείνει να λάβει η επιθετική συμπεριφορά ασθενών ή συνοδών τους κατά γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Μετά το περιστατικό της λεκτικής βίας εις βάρος της ειδικευόμενης παθολόγου στο Νοσοκομείο Κοζάνης κυρίας Σολές Γκόντγουιν από 57χρονο ασθενή, μία ακόμη υπόθεση «επίθεσης» σε γιατρό στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του ιατρικού σώματος.
 
Συνοδός νεαρής ασθενούς με γρίπη φέρεται να επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια χειροδικώντας κατά της ειδικευόμενης παιδιάτρου ιατρού που εφημέρευε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Ο πατέρας της ασθενούς θεώρησε αδικαιολόγητη την ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην εξέτασή της, ζητώντας με ένταση την άμεση προσέλευση γιατρού για να διαγνώσει την πάθηση της κόρης του. Η παρουσία της εφημερεύουσας γιατρού, ωστόσο, όχι μόνο δεν ηρέμησε αλλά δυναμίτισε το κλίμα στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Η γιατρός δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση ενώ έκανε αναφορά του συμβάντος στη διοίκηση του Βοστάνειου. 
 
Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καταδίκασε το γεγονός όπως «καταδικάζουμε κάθε μορφή λεκτικής ή σωματικής βίας» επισημαίνοντας την τεράστια πίεση που δέχονται οι γιατροί στα Επείγοντα λόγω του μειωμένου προσωπικού αλλά και των ειδικών συνθηκών, πχ της έξαρσης γρίπης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε τέτοια συμβάντα η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη 18 Μαρτίου τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11πμ έως τις 3μμ.
 
Κλείσιμο
«Εάν κάποιος ασθενής ή συνοδός θεωρήσει ότι αδικείται, τότε μπορεί να απευθυνθεί στα όργανα διοίκησης του Νοσοκομείου και στον Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να διερευνήσουν το περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες» αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος, με αφορμή το συμβάν και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να επιληφθούν άμεσα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποτραπεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον. 
 
Το Κίνημα Νέων Γιατρών με ανακοίνωσή του δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στην παιδίατρο, στηλιτεύει την «εξευτελιστική κατάντια του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τους μισθούς πείνας των εργαζομένων στο χώρο και την επικινδυνότητα της δουλειάς τους» και απαιτεί από το συγκεκριμένο, αλλά και από όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ επαρκή διαφύλαξη της ιατρικής εργασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης