Έργα τέχνης εκατοντάδων εκατομμυρίων για φύλαξη στην Κύπρο

Έργα τέχνης εκατοντάδων εκατομμυρίων για φύλαξη στην Κύπρο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα έργα τέχνης που μεταφέρονται με 9 πτήσεις από διάφορες χώρες στην Κύπρο βρίσκονται και πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Μιχαήλ Άγγελου

Έργα τέχνης εκατοντάδων εκατομμυρίων για φύλαξη στην Κύπρο
Πίνακες ζωγραφικής αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων μεταφέρονται κάτω από άκρα μυστικότητα και αυστηρά μέτρα ασφάλειας τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» πρόκειται για πίνακες των Πικάσο, Μοντιλιάνι, Ντεγκά, Βαν Γκογκ και άλλων ιμπρεσιονιστών και μεταϊμπρεσιονιστών ζωγράφων που ανήκουν στη συλλογή Ρώσου ολιγάρχη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα έργα τέχνης που μεταφέρονται με 9 πτήσεις από διάφορες χώρες στην Κύπρο βρίσκονται και πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Μιχαήλ Άγγελου.

Ο Ρώσος μεγιστάνας μέσω δικηγορικού γραφείου που διαχειρίζεται δύο εταιρείες του, έχει μισθώσει υπηρεσίες από τον Ειδικό Αντιτρομοκρατικό Ουλαμό της Κυπριακής Αστυνομίας για να μεταφερθούν οι πίνακες σε ειδικό χώρο «φρούριο» στη Λεμεσό όπου θα φυλαχθούν. 

Στην επιχείρηση μετέχει και εταιρεία ασφαλείας η οποία έχει αναλάβει τη φρούρηση του χώρου όπου θα φυλαχτούν οι πίνακες. Τον συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει βουλευτής που συνεργάζεται με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον ρώσο ολιγάρχη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης