Καρέ-καρέ η επίχειρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο πλοίο Baris

Καρέ-καρέ η επίχειρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο πλοίο Baris

Οι άνδρες του λιμενικού πλευρίζουν με φουσκωτό το φορτηγό πλοίο το οποίο, στη συνέχεια ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή

Καρέ-καρέ η επίχειρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο πλοίο Baris
Βίντεο με την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος το πρωί της Πέμπτης στο φορτηγό πλοίο Baris έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που οι άνδρες του Λιμενικού προσεγγίζουν το φορτηγό πλοίο σημαίας Κιριμπάτι, στη συνέχεια ανεβαίνουν επάνω και τελικά ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες υπήρχαν και ένοπλοι.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία συμμετείχε η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “ΥΔΡΑ” καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κλείσιμο


Η αποβίβαση στην Ιεράπετρα και η περίθαλψη των τελικά 584 επιβαινόντων στο πλοίο - ανάμεσα στους οποίους 99 γυναίκες και 100 παιδιά - ολοκληρώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης. Παράλληλα το Λιμενικό προχώρησε στη σύλληψη 21 ανθρώπων, επτά εκ των οποίων ήταν το πλήρωμα του πλοίου, δύο που φέρονται να είναι δουλέμποροι και δώδεκα που προκάλεσαν ταραχές στο πλοίο.

Είχε προηγηθεί το σήμα "ebola free" από τους γιατρούς που επιβιβάστηκαν στο πλοίο και εξέτασαν εξονυχιστικά τους ανθρώπους που εντοπίστηκαν στιβαγμένοι στα αμπάρια, συμπεραίνοντας ότι κανένας δεν φέρει συμπτώματα του επικίνδυνου ιού.

Την Παρασκευή και τα 100 παιδιά, τα οποία έχουν ήδη εξεταστεί, θα εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης