Κύπρος: Ο ΟΗΕ θέλει απαντήσεις για τη διαχείριση του φυσικού αερίου

Κύπρος: Ο ΟΗΕ θέλει απαντήσεις για τη διαχείριση του φυσικού αερίου

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Άιντε θα έχει αύριο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής  Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Κύπρος: Ο ΟΗΕ θέλει απαντήσεις για τη διαχείριση του φυσικού αερίου
Την επίσημη απάντηση στην πρότασή του σε σχέση με τη διαχείριση του θέματος των υδρογονανθράκων αναμένει να λάβει, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που ξεκινά σήμερα στην Κύπρο, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Άιντε, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ στη Κύπρο Μισιέλ Μποναρντό.

Σε παρατήρηση πως η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει απορρίψει την πρόταση, ο κ. Μποναρντό επεσήμανε πως η πρόταση, έχει απορριφθεί δημόσια αλλά κανένας δεν κάθισε να του δώσει  εξηγήσεις για αυτό, και αυτό είναι που θα επιδιώξει ο κ. Άιντε.

Ο κ. Άιντε είχε δηλώσει μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής  Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στο νησί, πως έχει «αρκετές ιδέες», τις οποίες δεν θέλησε να αποκαλύψει, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στις δύο πλευρές κατά πόσο το θέμα των υδρογονανθράκων θα τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών.

Κλείσιμο
Οπως ανέφερε ο κ. Μποναρντό, ο κ. Άιντε αύριο θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Τετάρτη το πρωί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τους διαπραγματευτές των δυο πλευρών, καθώς και με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και στις δυο πλευρές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης