Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο που προκάλεσαν τα ΜΑΤ στο περίπτερο

Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο που προκάλεσαν τα ΜΑΤ στο περίπτερο

«Τα παιδιά που πρόσεχαν το μαγαζί χτυπήθηκαν και έλειπαν νερά», τονίζει ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου- «Έπρεπε να συλληφθεί ο περιπτεράς», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών - «Αφήσαμε 20 ευρώ αλλά δεν τα πήρε» επιμένουν οι πρωταγωνιστές

Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο που προκάλεσαν τα ΜΑΤ στο περίπτερο
Το περιστατικό της 17ης Νοεμβρίου που κατέγραψε κάμερα κινητού και δείχνει άντρες των ΜΑΤ να χτυπούν εργαζόμενο σε περίπτερο την ώρα που ο ίδιος φωνάζει ότι του κλέβουν νερά, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ και της δικαιοσύνης.

Από τη μια πλευρά η αστυνομία διεξάγει δύο έρευνες για το επεισόδιο: Η πρώτη για διαδικαστικά τυπικούς λόγους έχει τη μορφή της διοικητικής έρευνας, ενώ η δεύτερη γίνεται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων με στόχο να διερευνήσει ρόλους, ενέργειες και πρόσωπα, προκειμένου ν' αποδοθούν και ποινικές ευθύνες.

Κλείσιμο


Από την άλλη πλευρά, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα σε σχέση με το βίντεο, έρευνα που ανατέθηκε στον εισαγγελέα Σπύρο Παππά.

Ιδιοκτήτης περιπτέρου: Τους χτύπησαν και πήραν τα νερά

Για το θέμα μίλησε και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου επιβεβαιώνοντας ότι τα παιδιά που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, όντως τον βοηθούσαν στο περίπτερο: «Έλειψα για μισή ωρίτσα γιατί λόγω δακρυγόνων δεν αισθάνθηκα καλά. Τα παιδιά με βοηθούν κατά καιρούς και τους άφησα να προσέχουν το μαγαζί. Όπως μου είπαν τα ΜΑΤ πήγαν στο περίπτερο, πήραν τα νερά και δεν τα πλήρωσαν» τόνισε στο «Ποντίκι», προσθέτοντας ότι «Τα ΜΑΤ τους χτύπησαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η περιοχή γίνεται πεδίο μάχης».





Μπαλάσκας: Έπρεπε να συλληφθεί ο περιπτεράς

Οι αστυνομικοι που συμμετείχαν στο πρωτοφανές επεισόδιο στα Εξάρχεια με τον ξυλοδαρμό περιπτεριούχου όταν τους κατηγόρησε ότι του κλέβουν τα νερά ζήτησαν τη σύλληψή του επειδή δεν πήρε τα χρήματα που υποστηρίζουν ότι του άφησαν.

Αυτό αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών Σταύρος Μπαλάσκας προσθέτοντας ότι αυτό προβλέπει κανονικά ο νόμος αλλά ο επικεφαλής της διμοιρίας δεν το έκανε.






Σύμφωνα με τον κύριο Μπαλάσκα που επικαλέστηκε μαρτυρίες συναδέλφων του «έβγαλαν χρήματα και τα άφησαν στο περίπτερο αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να τα πάρει».

Ο περιπτεράς «τους πούλησε τσαμπουκά και τα πήραν στο κρανίο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ίδια εκπομπή υπερασπιζόμενος τους αστυνομικούς που εμφανίζονται στο βίντεο.

Αστυνομικοί: Πληρώσαμε και δεν τα δέχτηκε

Οι αστυνομικοί πάντως που πήραν πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό επιμένουν ότι κατάκοποι πήγαν να πιουν λίγο νερό, άφησαν στον νεαρό 20 ευρώ, αλλά εκείνος τους απάντησε ότι δεν τους πουλάει, με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ένταση.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης