ΠΟΕΣΥ για επίθεση στην «Athens Voice»: Η βία δεν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου

ΠΟΕΣΥ για επίθεση στην «Athens Voice»: Η βία δεν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου

«Η ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις σημαίνει ταύτιση με το σκοταδιστικό κομμάτι της κοινωνίας, που ευθύνεται για τον ευτελισμό των δημοκρατικών μας αξιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της 

ΠΟΕΣΥ για επίθεση στην «Athens Voice»: Η βία δεν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου
Οι επιθέσεις, σαν την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice», αποσκοπούν στην υπονόμευση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εκφράζονται ελεύθερα και να εργάζονται με ασφάλεια, τονίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ένωσης Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας και θυμίζει ότι «οι επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων του Τύπου, στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας».

«Η βία δεν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου και έκφρασης, η δε ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις σημαίνει ταύτιση με το σκοταδιστικό κομμάτι της κοινωνίας, που ευθύνεται για τον ευτελισμό των δημοκρατικών μας αξιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Κλείσιμο
Η Ομοσπονδία διακηρύσσει ότι «οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και η ελευθερία του Τύπου δεν απειλείται από θρασύδειλες επιθέσεις».

Ταυτόχρονα, «απαιτεί την εξάλειψη των φαινομένων βίας σε βάρος των συναδέλφων τα οποία επαναλαμβάνονται, ενώ οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι. Αν επιδιώκουμε μια κοινωνία δίκαιη και ευνομούμενη, πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως ο νόμος, να συλληφθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης