LIVE

Κορωνοϊός

Οι αθλητές βραβεύουν τους χορηγούς τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016

Οι αθλητές βραβεύουν τους χορηγούς τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016

Συνολικά 28 εταιρίες, τράπεζες και ιδιώτες, στηρίζουν 55 αθλητές κι αθλήτριες και χρηματοδοτούν την προετοιμασία τους στον δύσκολο δρόμο της επόμενης Ολυμπιάδας

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανακοινώθηκαν οι εταιρίες αλλά και οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε ένα αθλητή στο δρόμο για το Ρίο του 2016».

Στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας το αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής(ΕΟΕ) στο Χαλάνδρι κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου, πολιτικοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες κι υψηλόβαθμα στελέχη οργανισμών και εταιριών. Κοινός στόχος όλων τους η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία μελών της Εθνικής μας Ομάδας στην προσπάθεια τους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής μας που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και στον αθλητισμό, ήταν η αφορμή για να αναζητηθούν άτομα ή επιχειρήσεις τα οποία θα συμβάλλουν οικονομικά στο δύσκολο δρόμο που έχουν να διανύσουν οι αθλητές μας τα επόμενα δύο χρόνια.Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος εμπνεύστηκε το πρόγραμμα «Υιοθετήστε ένα αθλητή στο δρόμο για το Ρίο», και η πρόταση του βρήκε πρόθυμους χορηγούς οι οποίοι θα σταθούν στο πλευρό περισσοτέρων από πενήντα αθλητών κι αθλητριών μας. «Συνολικά 28 εταιρίες, τράπεζες και ιδιώτες στηρίζουν έμπρακτα 55 αθλητές κι αθλήτριές μας και χρηματοδοτούν την προετοιμασία τους, πάντα σε απ' ευθείας επαφή μαζί τους και χωρίς την εμπλοκή τρίτων» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και συνεχίζοντας τόνισε: «Θέλω μέσα από την καρδία μου να ευχαριστήσω όλους εσάς τους χορηγούς... Πιστεύω ότι οι αθλητές μας θα διακριθούν και θα γεμίσουν χαρά και υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες με τις επιτυχίες τους».


Ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός οποίος αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ευχαρίστησε τους ιδιώτες αλλά και τις επιχειρήσεις που δήλωσαν έμπρακτα τη στήριξη τους στους αθλητές. «Θέλω να συγχαρώ τους χορηγούς που με την θετική τους ανταπόκριση αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευθύνη σε μια δύσκολή δημοσιονομική συγκυρία για τον τόπο μας... Η πολιτεία εξαντλεί όλες τις δυνατότητες για την αξιοποίηση των περιορισμένων διαθέσιμων πόρων και την εξεύρεση νέων. Για δύο συνεχόμενες χρονιές καταφέραμε χάρις και στο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού να έχουμε πρόσθετη χρηματοδότηση του ελληνικού αθλητισμού, ώστε το συνολικό ποσό να φτάσει στα 21 εκατομμύρια ευρώ».


Ο Γιάννης Ανδριανός, υφυπουργός Αθλητισμού

Στη συνέχεια οι χορηγοί βραβεύτηκαν από τους αθλητές που υιοθέτησαν. Με δηλώσεις τους οι περισσότεροι από τους ιδιώτες ή τις επιχειρήσεις που ανέλαβαν να διαθέσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να διευκολύνουν το έργο μελών της Εθνικής μας Ομάδας που θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου τόνισαν ότι ήταν τιμή τους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε ένα αθλητή στο δρόμο για το Ρίο του 2016».

«Ευχαριστούμε τον κ. Καπράλο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που μας έδωσαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να χορηγήσουμε αθλητές στο δρόμο για το Ρίο. Είμαστε μια νέα εταιρία, όμως θελήσαμε να βρεθούμε δίπλα στους αθλητές για να βοηθήσουμε με τον ελάχιστο τρόπο που μπορούμε, προφανώς με τη χρηματική ενίσχυση στην καλύτερη τους προετοιμασία. Ευχόμαστε σε όλους αλλά κι ειδικά στους αθλητές που χορηγούμε καλή επιτυχία και να έρθετε πίσω με μετάλλια. Είναι μεγάλη μας τιμή που συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Θα προχωρήσουμε και σε άλλες χορηγίες», ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας STOIXIMAN. GR, κ. Ιωάννης Σπανουδάκης.


Ο Ιωάννης Σπανουδάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας STOIXIMAN. GR με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς όταν παρέλαβε το βραβέιο του ανέφερε: «Όταν ο κ. Καπράλος με επισκέφτηκε στην τράπεζα και μου έθεσε το θέμα, αναλογίστηκα ποιο από τα αθλήματα θα υιοθετήσουμε. Εκείνη τη στιγμή μέτρησα το κουπι που τράβαγα στην τράπεζα κι επέλεξα την κωπηλασία».


Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας με τους αθλητές της κωπηλασίας που χορηγεί η τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υιοθέτησε 10 αθλητές, η Τράπεζα Πειραιώς έξι και οι εταιρίες stoiximan.gr και Marcus Evans από πέντε. Από δύο αθλητές υιοθέτησαν οι εταιρίες Starbulk Carriers Corp, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Σ. Λάτσης, η Colden Cargo S.A, η Swissmarine inc, η ΑΚΤΑΙ ΤΗΝΟΥ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Κατερίνα Παναγοπούλου μαζί με την Μελίνα Τραυλού υιοθέτησαν δύο αθλητές, όπως και ο Ιωάννης Κατσάρας. Τέλος από ένα αθλητη υιοθέτησαν η Attica Bank, η Globo,η Eurobank Ergaasias S.A Intralot, η Ernest & Young, η European Dynamics S.A, η Radiant Technologies, PWC, η Meadway Shipping & Trading inc, η Γένεσις Φάρμα, ο Δημήτρης Γκέρτσος, η Αμαλία Βαρδινογιάννη, ο Πέτρος και η Μιλένα Παππά, ο Ντίνος Οικονόμου και ο Ιωάννης Κατσάρας.

Το βραβείο ήταν μια μινιατούρα του Παναθηναϊκού Σταδίου:


Η επικεφαλής του Αθλητικού Μάρκετινγκ και θυγατρικών του Ομίλου Πειραιώς κ. Αλεξία Αναγνωστοπούλου με την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ: 


Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου δέχεται το βραβείο της από τους αθλητές της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου και Κωνσταντίνο Τριγκώνη:


Ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank με τον πρωταθλητή κολύμβησης και ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη:


Ο Γιάννης Παπαθανασίου πρόεδρος του ΔΣ Ελληνικών Πετρελαίων με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κώστη Φιλιππίδη:


Η παρουσιάστρια της βραδιάς δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης