Μπούκουρας: Με συνήγορο τον Μουζακίτη ζητεί εκ νέου αποφυλάκιση

Μπούκουρας: Με συνήγορο τον Μουζακίτη ζητεί εκ νέου αποφυλάκιση

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ δηλώνει αθώος και βάλλει κατά του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου

Μπούκουρας: Με συνήγορο τον Μουζακίτη ζητεί εκ νέου αποφυλάκιση
Έχοντας ως συνήγορο τον πρώην εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Σπύρο Μουζακίτη -ο οποίος ασκεί πλέον τη δικηγορία αφού παραιτήθηκε από το εισαγγελικό σώμα- ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας επανέρχεται εκ νέου στη δημοσιότητα, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του και υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Με υπερασπιστή τον κ. Μουζακίτη -ο οποίος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε ως επίκουρος εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος το ισχυρό εισαγγελικό δίδυμο μαζί με τον εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη- ο προφυλακισμένος βουλευτής του ναζιστικού κόμματος βάλλει κατά του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο τελευταίος είχε ζητήσει πρόσφατα με πρότασή του προς το συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του σε δίκη ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μάλιστα, ο κ. Μουζακίτης σε δήλωσή του, με την ιδιότητα πλέον του συνηγόρου της υπεράσπισης, στρέφεται κατά του κ. Ντογιάκου, άλλοτε συνάδελφό του.

Κλείσιμο
«Από την μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευσταθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής», αναφέρει ο κ. Μουζακίτης.

Πλέον στην αίτηση που κατατέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του συμβουλίου Εφετών, ζητώντας την αποφυλάκισή του εντολέα του, ο κ. Μουζακίτης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Ο κος Εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να «δαιμονοποιήσει» εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις “μάχη”, “τελική νίκη”, “ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής”, «στρατιώτης»».

Ακόμη ο συνήγορος του Στ. Μπούκουρα εξηγεί στην αίτησή του-παραθέτοντας παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων- ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Επίσης, για τον κ. Ντογιάκο στην αίτηση του κ. Μπούκουρα αναφέρεται: «Ο κος Εισαγγελέας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναφορά της ομιλίας μου Βουλή στην πρόταση για παραπομπή μου, επέλεξε για πολλοστή φορά, να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης