Θεσσαλονίκη: Έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και... χειροπέδες

Θεσσαλονίκη: Έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και... χειροπέδες

Θέρμο επεισόδιο ανάμεσα στο δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Κιοσέογλου, τριών υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης, ενός υπευθύνου καφέ-μπαρ και του γιου του, ιδιοκτήτη του καταστήματος

Θεσσαλονίκη: Έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και... χειροπέδες
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κιοσέογλου, τρεις υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, ένας υπεύθυνος καφέ-μπαρ στην πλατεία Αριστοτέλους κι ο γιος του - ιδιοκτήτη του καταστήματος- ύστερα από ανταλλαγή μηνύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την προσεχή Παρασκευή, με τον εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου Θεσσαλονίκης -αρμόδιο για τους ελέγχους στους κοινόχρηστους χώρους από τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα- Λευτ. Κιοσέογλου να αντιμετωπίζει την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος. Οι δημοτικοί υπάλληλοι-ελεγκτές κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κι ο προσωρινά υπεύθυνος πατέρας του, που είναι πρώην αστυνομικός, για απείθεια από κοινού και επιπλέον ο τελευταίος για εξύβριση.

Όλοι οι παραπάνω κρατούνταν από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία έγινε το επεισόδιο, και αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, αφού προσήχθησαν πρώτα στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, η οποία τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο και επιπλέον διέταξε να γίνει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδορκίας, πράξεις για τις οποίες υπέβαλλαν μηνύσεις ο δημοτικός σύμβουλος και οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Κλείσιμο
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν το 3μελές κλιμάκιο του δήμου, έκανε εξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας ελέγχους για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ξεκινώντας την «αυτοψία» από το επίμαχο καφέ-μπαρ στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι υπάλληλοι, διαπιστώθηκαν «κραυγαλέες» παραβάσεις, ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ο γιος του, αντέδρασαν εντόνως, καταγγέλλοντας τους ελεγκτές για επιλεκτικούς ελέγχους, την ίδια ώρα που -κατά τους καταγγέλλοντες- βρίσκονται στο «απυρόβλητο» διπλανά καταστήματα. 'Αφησαν μάλιστα αιχμές ότι οι ιδιοκτήτες των γειτονικών καταστημάτων διατηρούν «φιλικές» σχέσεις με υπαλλήλους του δήμου, έχοντας πληροφόρηση ενόψει επικείμενων ελέγχων.

Τα αίματα άναψαν, ειδοποιήθηκε η 'Αμεση Δράση και τελικά άπαντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις. Στο σημείο προσήλθε κι ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ως πολιτικός προϊστάμενος των τριών ελεγκτών, ο οποίος, προανακριτικά, φέρεται να κατέθεσε ότι οι ισχυρισμοί περί «στοχοποίησης» είναι ψευδείς και δεν έχουν καμία βάση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πράξη της παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στους δημοτικούς υπαλλήλους συνδέεται με το γεγονός ότι το πρόστιμο που βεβαιώθηκε εναντίον του συγκεκριμένου καφέ-μπαρ αφορούσε την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, μέρος του οποίου όμως ανήκει στο διπλανό κατάστημα. «Βεβαίωσαν παράβαση κατάληψης κοινοχρήστου χώρου τον χώρο του διαχωριστικού υαλοπετάσματος και του υφασμάτινου πανιού που χωρίζει το επίμαχο κατάστημα με το διπλανό, ενώ αυτό ανήκε στο διπλανό κατάστημα και ταυτόχρονα δεν βεβαίωσαν παράβαση κατάληψης κοινοχρήστου χώρου στο διπλανό κατάστημα, αρνούμενοι ακόμη να βγάλουν φωτογραφίες του» αναφέρεται στη δικογραφία για τους υπαλλήλους. Για την παραπάνω πράξη ο Λευτ. Κιοσέογλου φέρεται κατά τη δικογραφία ως ηθικός αυτουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης