Ιωάννινα: Λαθροθήρες σκότωσαν γύπα στο παρθενικό του ταξίδι

Ιωάννινα: Λαθροθήρες σκότωσαν γύπα στο παρθενικό του ταξίδι

Δασοφύλακας νεκρό το άτυχο όρνιο, που έφερε δαχτυλίδι σήμανσης το οποίο του είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Μάιο στο νησί Cres της Κροατίας 

Ιωάννινα: Λαθροθήρες σκότωσαν γύπα στο παρθενικό του ταξίδι
Δεν φτάνει που κυνηγούν παράνομα εκτός κυνηγετικής περιόδου και συνήθως με παράνομα μέσα, τώρα οι ασυνείδητοι λαθροθήρες θανατώνουν και προστατευόμενα είδη όπως ένας νεαρός γύπας που βρέθηκε νεκρός με 15 τραύματα από σκάγια κυνηγετικού όπλου στο όρος Τόμαρος στα Ιωάννινα.

Ένας δασοφύλακας του Δασαρχείου Ιωαννίνων βρήκε νεκρό το άτυχο όρνιο, που έφερε δαχτυλίδι σήμανσης το οποίο του είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Μάιο στο νησί Cres της Κροατίας από Κροάτες επιστήμονες για να καταγραφούν οι μετακινήσεις του. Μάλιστα, ήταν το παρθενικό του ταξίδι από τότε που εγκατάλειψε τη φωλιά του τον Αύγουστο!

Η Δασική Υπηρεσία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του λαθροκυνηγού που σκότωσε το πουλί, το είδος του οποίου στην Ελλάδα κατατάσσεται στα τρωτά καθώς ο πληθυσμός είχε μειωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες και κινδύνευσε να εξαφανιστεί μετά τη δεκαετία του 1990. Οι γύπες θεωρούνται σημαντικοί για την ύπαιθρο, καθώς την καθαρίζουν από τα νεκρά ζώα αποτρέποντας τη διάδοση των ασθενειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης