Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε σπείρα που έκλεβε χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών!

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε σπείρα που έκλεβε χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών!

Μεταξύ των συλληφθέντων μια 47χρονη συμβολαιογράφος και ένας 46χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού - Η δράση της σπείρας και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε σπείρα που έκλεβε χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών!
Σπείρα που πλαστογραφούσε εξουσιοδοτήσεις, για να παίρνει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς πεθαμένων, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τρία άτομα. 
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι μια 47χρονη συμβολαιογράφος καθώς και ένας 46χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που έπαιζε στον Πανηλειακό. Αναζητείται ακόμα ένας 42χρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα, αλλά και άγνωστος αριθμός συνεργών τους. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού με τον 42χρονο και άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν πλαστογραφίες πιστοποιητικών (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.α.) θανόντων, δικαιούχων εν ζωή τραπεζικών λογαριασμών, με μεγάλα χρηματικά ποσά με σκοπό να προχωρήσουν στην ανάληψή τους αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Κλείσιμο

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι την 25-9-2014 ο 66χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον 42χρονο συνεργό του, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με «εντολείς» δύο (2) ημεδαπούς οι οποίοι είχαν αποβιώσει από τον μήνα Ιούλιο του 2014, επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο ημεδαποί «εντολείς».

Μεσημβρινές ώρες της 7-10-2014 μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος ο οποίος ανέμενε έξω από την Τράπεζα, και η 47χρονη.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε βάρος της 47χρονης συλληφθείσας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τ.Α. Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης