«Ας τον κρίνει ο Θεός» λέει για τον πρώην υπουργό η μητέρα 14χρονης που έμεινε «φυτό» σε ατύχημα

«Ας τον κρίνει ο Θεός» λέει για τον πρώην υπουργό η μητέρα 14χρονης που έμεινε «φυτό» σε ατύχημα

Η 40χρονη μητέρα της 16χρονης σήμερα Εκατερίνα Μέσκο η οποία παραμένει καθηλωμένη σε καροτσάκι μετά το τραγικό ατύχημα έσπασε την σιωπή της και κατακεραυνώνει την κυπριακή δικαιοσύνη

«Ας τον κρίνει ο Θεός» λέει για τον πρώην υπουργό η μητέρα 14χρονης που έμεινε «φυτό» σε ατύχημα
Ο πρώην υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Τάκης Νέμιτσας το 2012 χτύπησε με το αυτοκίνητο του μια 14χρονη Ρωσίδα στη Λεμεσό, επάνω σε διάβαση πεζών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην του επιβάλλει καμία απολύτως ποινή και να τον απαλλάξει.

Η δικαστική απόφαση εξόργισε τον υπεύθυνο της Τροχαίας Λεμεσού ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις, αφήνοντας σαφείς αιχμές για διαπλοκή.

Κλείσιμο
Ο Γενικός Εισαγγελέας σε ανακοίνωση του ανέφερε πως δεν είδε κάτι επιλήψιμο αλλά διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λήφιθηκε η δικαστική απόφαση.

Η εισαγγελέας που έκανε την έρευνα «έτυχε» να είναι κουμπάρα της δικαστού που πήρε την απόφαση, αλλά και πάλι ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης καθώς η 14χρονη Ρωσίδα είναι πλέον τετραπληγική, ενώ η ίδια δικαστής έριξε στα μαλακά ακόμα δύο Κύπριους που σκότωσαν με το αυτοκίνητο τους δύο γυναίκες στη Λεμεσό. Μάλιστα ο ένας οδηγούσε μεθυσμένος και η κατηγορία της μέθης αποσύρθηκε από το κατηγορητήριο. Και στις τρεις υποθέσεις δικαστής ήταν η ίδια γυναίκα.

Ας τους δικάσει ο Θεός

Η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» εντόπισε στην Αγία Πετρούπολη τους γονείς της 14χρονης Ρωσίδας η οποία έμεινε τετραπληγική από το ατύχημα που προκάλεσε ο 86χρονος πρώην υπουργός.

Η μητέρα της 16χρονης (σήμερα) Ρωσίδας, Εκατερίνας Μέσκο, θεωρεί ότι η κυπριακή δικαιοσύνη έχει αδικήσει κατάφωρα το παιδί της.

Η Νάτεσντα Μέσκο, 40 ετών, δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστήριο Λεμεσού να μην επιβάλει καμιά ποινή στον υπαίτιο των πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το παιδί της, δύο χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα. Βάσει της δικαστικής απόφασης που ανακοινώθηκε στις 30 Μαΐου 2014, ο κατηγορούμενος, πρώην υπουργός Εμπορίου, Τάκης Νέμιτσας, 84 ετών (τότε), κρίθηκε ένοχος, κατόπιν παραδοχής, ότι στις 23/7/2012 παραβίασε κόκκινο σήμα και κτύπησε την Εκατερίνα, ενώ αυτή διασταύρωνε δρόμο από διάβαση πεζών.

Ωστόσο, δεν του επιβλήθηκε καμιά ποινή. «Νιώθω απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Αλλά οφείλω να πω ότι δεν με εκπλήσσει, διότι μάθαμε ότι ο κατηγορούμενος είναι σημαντικό πρόσωπο…», αναφέρει η Νάτεσντα, φανερά ενοχλημένη. «Οι Κύπριοι, όπως και οι Ρώσοι, είναι πολύ θρήσκοι. Ο Θεός θα τους κρίνει όλους», είπε με παράπονο η μητέρα. Επισήμανε, επίσης, ότι από τη μέρα του δυστυχήματος «κανείς δεν έχει πάρει έστω ένα τηλέφωνο για να ζητήσει τουλάχιστον μία συγγνώμη». Η οικογένεια έχει λάβει αποζημίωση, μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας του κατηγορουμένου.
  
«Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει»


Η Νάτεσντα δηλώνει ότι η Εκατερίνα εξακολουθεί, λόγω της «μόνιμης ζημιάς που υπέστη στον εγκέφαλο», να είναι «καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι», «ανήμπορη να αυτοεξυπηρετηθεί» και με «μεγάλες δυσκολίες επικοινωνίας».

«Το κοριτσάκι μου είναι "φυτό". Δεν μπορεί να σταθεί. Δεν μπορεί να μιλήσει και γενικώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνη της, χωρίς τη βοήθεια εμένα και του συζύγου μου. Για να μπορέσει να φάει, θα πρέπει να της λιώνω το φαγητό και την ταΐζω με το κουτάλι», εξήγησε η ηρωική μητέρα, η οποία μετά το ατύχημα του παιδιού της άφησε τη δουλειά της σε κομμωτήριο για να βρίσκεται συνεχώς δίπλα του.

Το καλοκαίρι του 2012 η οικογένεια είχε έρθει για διακοπές στη Λεμεσό. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα που κατέγραψε η Αστυνομία, η 14χρονη τότε Εκατερίνα, ενώ διασταύρωνε τη Λεωφόρο Γεωργίου Α', από διάβαση πεζών, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώην Υπουργός Εμπορίου, Τάκης Νέμιτσας,, ο οποίος παραβίασε κόκκινο σήμα.
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα. Βρισκόμασταν στη θάλασσα. Και η Εκατερίνα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια της φίλης μου έφυγαν από την παραλία για να αγοράσουν παγωτό», θυμάται η Νάτεσντα, για να προσθέσει: «Τα κορίτσια περίμεναν να ανάψει το πράσινο φως σε διάβαση πεζών, προτού αρχίσουν να διασχίζουν τον δρόμο. Τότε ήταν που η Εκατερίνα κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο».
Όταν τα άλλα παιδιά την ειδοποίησαν για το τι συνέβη, η μητέρα έτρεξε πανικόβλητη κοντά στο τραυματισμένο παιδί της.
«Έπαθα σοκ. Το κεφάλι του παιδιού μου είχε ανοίξει και αιμορραγούσε πολύ. Ούρλιαζε από τον πόνο», ανέφερε. «Η κόρη μου ήταν ξαπλωμένη στην άσφαλτο. Το κεφάλι της ήταν ανοικτό και έτρεχε πολύ αίμα. Ούρλιαζε από τον πόνο. Ήταν σοκαριστικό αυτό που συνέβη. Προσπάθησα να την πλησιάσω, αλλά οι περαστικοί δεν με άφησαν και μου είπαν πως δεν έπρεπε να μετακινηθεί».
Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε την Εκατερίνα στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν για τρεις βδομάδες. «Οι γιατροί μάς είπαν ότι ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και δύσκολα θα επιζούσε», είπε η μητέρα.

«Υποβλήθηκε σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή», συνέχισε. Έκτοτε φύγαμε από την Κύπρο, με μοναδική έγνοια να γίνει καλά το παιδί μας. Δώσαμε καταθέσεις στην Αστυνομία και από τότε δεν ασχοληθήκαμε, ούτε ασχολήθηκε κανείς μαζί μας, για την ποινική υπόθεση», ανέφερε, για να καταλήξει: «Στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, ακόμη και άλλοι συγγενείς ασθενών μάς συμπεριφέρθηκαν με καλοσύνη και τους ευχαριστούμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης