Συνέδριο για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας

Συνέδριο για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας

Από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας - Η μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εγχειριδίων εξασφαλίζουν για πρώτη φορά διαχρονία, αρχαία ελληνική-μεσαιωνική-νεοελληνική

Το Κέντρο Ελληνικής  Γλώσσας διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο για τη Διδασκαλία και την Πιστοποίηση της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Πιστοποίηση Ελληνομάθειας: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης ως ξένης/δεύτερης γλώσσας» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά από πολύχρονη προσπάθεια  παρέχεται  σε έντυπη αλλά και ψηφιακή μορφή, στην ιστοσελίδα του, όλα τα εγχειρίδια – θεωρητικά, διδακτικά & πρακτικά -για την εκμάθηση, αλλά και την πιστοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας, τόσο ως μητρικής όσο και ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.

Η μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εγχειριδίων εξασφαλίζουν για πρώτη φορά διαχρονία, αρχαία ελληνική-μεσαιωνική-νεοελληνική, σχηματίζοντας το «σύμπαν» της ελληνικής γλώσσας αλλά και παρέχοντας πιστοποίηση γνώσης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης σε έξι διακριτά επίπεδα σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και μελετητών από τη χώρα και το εξωτερικό, θα γίνει παρουσίαση της Πράξης ΕΣΠΑ και των αποτελεσμάτων της, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις από ερευνητές που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος και θα αποτυπωθεί η διεθνής εμπειρία και οι καλές πρακτικές για τη διδασκαλία και την πιστοποίηση της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης