ΕΛΑΣ: 54.782 αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν σε πάνω από δύο χρόνια

ΕΛΑΣ: 54.782 αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν σε πάνω από δύο χρόνια

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τον Αύγουστο του 2012 - 629 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους κατά το μήνα Σεπτέμβριο

ΕΛΑΣ: 54.782 αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν σε πάνω από δύο χρόνια
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 629 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών επιστροφής τις οποίες διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Ειδικότερα, 253 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (83 άτομα), το Πακιστάν (43 άτομα), την Αλγερία (25 άτομα), το Ιράκ (17 άτομα), τη Γεωργία (13 άτομα) και την Κίνα (9 άτομα).

Κλείσιμο
Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, οι 80 από τους πολίτες Αλβανίας, δύο πολίτες Βουλγαρίας, ένας πολίτης Τουρκίας και ένας πολίτης Σκοπίων επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Σεπτέμβριος 2014), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους άλλων 189 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) καθώς και άλλων 187 αλλοδαπών, με προθεσμία οικιοθελούς αναχώρησης.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.

Με τις επιστροφές του μηνός Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 16.582  άτομα.

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, συνολικά 54.782 αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων που πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια), ενώ το 2014, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους ανέρχεται σε 18.261 άτομα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης