Υπουργείο Παιδείας: Διαμαρτυρία από δασκάλους και καθηγητές για τα κενά στα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Διαμαρτυρία από δασκάλους και καθηγητές για τα κενά στα σχολεία

Ζητούν να γίνουν μαζικές προσλήψεις -Να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα σχολεία -Να μην υπάρξουν αξιολογήσεις - Καταγγέλλουν εικάνες διάλυσης στα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Διαμαρτυρία από δασκάλους και καθηγητές για τα κενά στα σχολεία
Με κεντρικό σύνθημα «Μαζικοί διορισμοί τώρα - Προασπίζουμε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου» η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, τα σχολεία τους παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, «λόγω της απουσίας μόνιμων διορισμών και της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζει η δημόσια εκπαίδευση αλλά και της συνεχούς οικονομικής και επιστημονικής υποβάθμισης των εκπαιδευτικών το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με απόφασή του πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας».

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και η ΟΛΜΕ, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι τα ίδια με αυτά της Πρωτοβάθμιας. 

Στην ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ αναφέρει: «Μια βδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, η επιτακτική ανάγκη για μαζικούς διορισμούς, η φημολογία για κατάργηση ειδικοτήτων και η παράταση αγωνίας των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αρκετοί από τους οποίους απειλούνται με απόλυση, δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της εκπαίδευσης. Το υπουργείο παιδείας συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης και κατεδάφισης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας σε μόνιμους και αδιόριστους μέσα από διαρροές και συνεντεύξεις και εμμένει στην υλοποίηση της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στη μισθολογική καθήλωση και σε νέες απολύσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης