Άγρια επίθεση σε τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη

Άγρια επίθεση σε τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε το χρονικό της επίθεσης - Ο δράστης συνελήφθη και προφυλακίστηκε, ενώ δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική έκθεση

Άγρια επίθεση σε τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη
Την άγρια λεκτική και σωματική επίθεση αγνώστου άνδρα σε γυναίκα τρανς, στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών - πρόκειται για αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει σχετικά το Σωματείο, η επίθεση σημειώθηκε ως εξής:  Τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουλίου, τρανς γυναίκα που επέστρεφε στην οικία της, τήν πλησίασε ο δράστης με το αυτοκίνητό του, προτείνοντάς της να την μεταφέρει εκείνος. Όταν όμως αυτή αρνήθηκε, αρχικά της άσκησε λεκτική και στη συνέχεια σωματική βία σφίγγοντάς την ασφυκτικά στην περιοχή του λαιμού γρονθοκοπώντας την και εξαναγκάζοντάς την να μπει στο όχημα.

Στη συνέχεια την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, την κατέβασε απ’ το όχημα και την μετέφερε σε ένα τοιχίο ύψους ενός μέτρου περίπου και άρχισε να την χτυπάει και να την σέρνει πάνω σε αυτό με αποτέλεσμα να της προκαλέσει εκδορές στην κοιλιακή χώρα, στα πλευρά και στο δεξί της χέρι και αφού την ξανάπιασε απ’ το λαιμό, της έκλεισε το στόμα και την μύτη για να μην μπορεί να φωνάξει για βοήθεια αλλά και να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Κλείσιμο
Της απέσπασε το χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ, που είχε η τρανς γυναίκα  στην τσάντα της, μπήκε στο όχημα του και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο, αφήνοντας την αιμόφυρτη στο χώμα σε άθλια κατάσταση. Η τρανς γυναίκα όμως πρόλαβε σε αυτό το χρονικό διάστημα να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αργότερα κατήγγειλε την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της στο Τμήμα Ασφαλείας της Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, μετά από άμεση αναζήτηση της αστυνομίας, άμεσα δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική έκθεση, ενώ η υπηρεσία ασφάλειας διενήργησε προανάκριση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης