Παρέμβαση Ψινάκη για να σωθεί το κέντρο υγείας του Μαραθώνα

Παρέμβαση Ψινάκη για να σωθεί το κέντρο υγείας του Μαραθώνα

Παρακάμφθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα χρόνων μέσα σε 24 ώρες - 8 νέοι γιατροί θα στελεχώσουν το κέντρο υγείας

Παρέμβαση Ψινάκη για να σωθεί το κέντρο υγείας του Μαραθώνα
Πριν καλά – καλά αναλάβει τα καθήκοντά του στον Δήμο Μαραθώνα ο Ηλίας Ψινάκης δικαιώνει του δημότες για το 51,69%, ποσοστό με το οποίο εκλέχθηκε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο των φετινών δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Ο Ηλίας Ψινάκης, «έσωσε» το κέντρο υγείας της περιοχής λίγο πριν αυτό τεθεί εκτός λειτουργίας.

Είναι γνωστό πως το κέντρο υγείας του Μαραθώνα υπολειτουργούσε για αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να στερείται ολοκληρωμένης παροχής υγειονομικών υπηρεσιών τόσο στους 33.000 δημότες του Μαραθώνα όσο και στους τουρίστες που επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες την περιοχή.

Κλείσιμο
Το κέντρο υγείας λειτουργούσε μόνο με τρεις ιατρούς οι οποίοι προσπαθούσαν, με ελάχιστα μέσα να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα τους, πολλές φορές θυσιάζοντας και τον προσωπικό τους ελεύθερο χρόνο. Ακόμη ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποσπάσουν παθολόγους από το Σισμανόγλειο νοσοκομείο -ειδικότητα που ήταν αναγκαία στο κέντρο υγείας του Μαραθώνα-, λόγω σημαντικής έλλειψης γιατρών με την συγκεκριμένη ειδικότητα.

Οι συμβάσεις των τριών ιατρών, που παρά την προσπάθειά τους να κρατήσουν... ζωντανό το κέντρο υγείας, λήγουν τον Αύγουστο και μαζί με αυτές θα σταματούσε και η λειτουργία του.

Ο Ηλίας Ψινάκης, θέλοντας να «σώσει» το κέντρο υγείας και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Σωτήρη Ζώτο και του υπέβαλε το αίτημά του.

Ο κ. Ζώτος επιλήφθηκε επί του θέματος και τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που έδειχναν αξεπέραστα όλα αυτά τα χρόνια, παρακάμφθηκαν μέσα σε 24 ώρες.

Το κέντρο υγείας της Νέας Μάκρης από τον Αύγουστο θα συνεχίσει τη λειτουργία του με 8 νέους γιατρούς.


Στο κέντρο υγείας θα υπάρχουν παθολόγοι, ορθοπεδικός, καρδιολόγος, παιδίατρος και μικροβιολόγος, οι οποίοι θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας που παρείχε μέχρι σήμερα.

«Θέλω να δηλώσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Ζώτο, ο οποίος με την αστραπιαία αντίδρασή του, κανόνισε μέσα σε 24 ώρες, όχι μόνο να μην κλείσει αλλά και την ομαλή λειτουργία του, παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία που τόσα χρόνια το κρατούσε υποβαθμισμένο. Αυτό είναι ένα παράδειγμα Δημόσιας Διοίκησης και οφείλεται σε αυτόν η ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών του Μαραθώνα», δήλωσε στο protothema.gr o κ. Ψινάκης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης