Το γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψη Μαζιώτη

Το γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψη Μαζιώτη

Σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα του Bloomberg κάνει λόγο για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη σε «κεντρικό και τουριστικό σημείο της Αθήνας», ενώ αναφέρει τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων

Το γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψη Μαζιώτη
AFP 
Συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες της Ελλάδας, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων το οποίο επισημαίνει ότι η σύλληψή του έγινε σε ώρα αιχμής. 

Daily Mail
"Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας", είναι ο τίτλος της βρετανικής " Daily Mail". Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι και σε ώρα αιχμής, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον Ν. Μαζιώτη. Από την επιχείρηση τραυματίστηκαν ο ίδιος και άλλα τρία άτομα, ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες.
Κλείσιμο

Assοciated Press 
"Οι αρχές συνέλαβαν τον Νίκο Μαζιώτη, έναν εκ των ηγετών του "Επαναστατικού Αγώνα", αναφέρει το "Associated Press" που επικαλείται μαρτυρίες στο σημειο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. 

Sudinfo.be
Η βελγική εφημερίδα "Sudinfo.be" ,στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν έναν τρομοκράτη,το Ν. Μαζιώτη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την σύλληψή του.

Le Monde

«Ένας από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές», επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει: «Ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης, ένας εκ των ηγετών του "Επαναστατικού Αγώνα» ,τραυματίστηκε σοβαρά κατά την σύλληψη του».
 
Rtbf.be

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της βελγικής «Rtbf» στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ελλάδα: Βίαιη σύλληψη του αναρχικού Νίκου Μαζιώτη», γράφει η εφημερίδα υπογραμμίζοντας ότι, κατά τη σύλληψή του, έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί σε ώρα αιχμής και σε τουριστική περιοχή των Αθηνών, τραυματίζοντας εκτός από τον ίδιο και άλλα τρία άτομα.  

Τι λένε τα υπόλοιπα διεθνή ΜΜΕ

Σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα του Bloomberg κάνει λόγο για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη σε «κεντρικό και τουριστικό σημείο της Αθήνας», ενώ αναφέρει τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, εκ των οποίων και ο ίδιος ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ιστοσελίδα Europe Online, όπου αναφέρεται η «ανταλλαγή πυροβολισμών σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας».

Η είδηση της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη ταξίδεψε μέχρι και τη Βόρειο Ντακότα, όπου η Bismarck Tribune ενημέρωσε τους αναγνώστες για την επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας, περιγράφοντας εν συντομία την τρομοκρατική δράση του 42χρονου.

Την ίδια ώρα και τα τουρκικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εκ των οποίων η ενημερωτική ιστοσελίδα Haberciniz, κάνει λόγο για τον καταζητούμενο τρομοκράτη, αλλά και η τσέχικη ηλεκτρονική σελίδα Ceskenoviny μεταφέρει με κάθε λεπτομέρεια την επιχείρηση των ελληνικών αστυνομικών αρχών.

Παράλληλα, η βουλγαρική ιστοσελίδα focus-news.net, το ολλανδικό δίκτυο Powned.tv καθώς και η νοτιοαμερικανική ιστοσελίδα El Nuevo Herald μεταδίδουν την είδηση της σύλληψης Μαζιώτη, καθώς και τον τραυματισμό των τουριστών και του αστυνομικού.















 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης