Από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα με ποδήλατο

Από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα με ποδήλατο

Τέσσερις ερασιτέχνες αθλητές θα διανύσουν περίπου 1890 χλμ ως τη βυζαντινή μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου


Από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα με ποδήλατο
Ένα τάμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες. Βέρμιο - Τραπεζούντα σε 15 μέρες. Τέσσερις ερασιτέχνες αθλητές από την Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσουν την 30η Ιουλίου ποδηλατώντας από το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου, για να διανύσουν περίπου 1890 χλμ ως τη βυζαντινή μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Οι «4» αποτελούνται από τον Παντελή Τζερτζεβέλη, δημοσιογράφο του ειδικού τύπου, τον Παναγιώτη Σωτηριάδη, συνταξιούχο, τον Βασίλη Γιοσμά, τεχνικό και προπονητή ποδηλασίας, και τον Στέφανο Κυρατσούς, τεχνικό. Όλα τα μέλη της ομάδας διατέλεσαν παλαιοί αθλητές της ποδηλασίας, ορειβάτες, άνθρωποι του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και της καθημερινότητας που επιβιώνουν μέσα σε αυτήν.

Ο σκοπός
Σύμφωνα με τον Παντελή Τζερτζεβέλη : «Σκοπός μας είναι το άναμμα "ενός κεριού" για όλους τους Έλληνες που λυγίζουν κάτω από την οικονομική κρίση που πιέζει ασφυκτικά όλους μας. Επιθυμία  μας είναι να ανάψουμε ένα συμβολικό κερί από όλους του Έλληνες στην Παναγιά του όρους Μελά καταθέτοντας μία πλακέτα συμβολική υπέρ πάντων ,όπου θα συνοδεύεται από τις προσευχές όλων των συμπολιτών μας» λέει, καταλήγοντας :  «Υπολογίζουμε να είμαστε επί-τροχών περίπου 16 ημέρες και να είμαστε στην Τραπεζούντα την ημέρα της Παναγίας».

Κλείσιμο
Η διαδρομή
Η διαδρομή ξεκινάει επί  ελληνικού εδάφους την 30 Ιουλίου από Καστανιά Ημαθίας ως εξής. 
1] Καστανιά- Θεσσαλονίκη 100χλμ
2] Θεσσαλονίκη [Λ. πύργος]- Καβάλα 160χλμ
3] Καβάλα- Κομοτηνή [Φανάρι] 120χλμ
4] Κομοτηνή- Αλεξανδρούπολη –κήποι- Ipsala.103km
5] Ipsala-Tekirdag 120 km
6] Tekirdag- Instanbul 150km
7] Instanbul- Izmit 120km
8] Izmit-Erenler 140km
9] Erenler-yenicaga 155km
10] Amasya –Samsun 130km
11]Samsun- Fatsa-Ordu 155km
12] Ordu- Tirebolu 100km
13] Tirebolu- Trabzon 110km
14 ] Trabzon – Sumela. 60km.

Προβολή της αποστολής 
Οι «4» θα αποτυπώνουν  αποτυπώνουμε τις ομορφιές τα αξιοθέατα και τις διαδρομές σε Ελλάδα και Τουρκία που είναι από τις ωραιότερες στον Μεσογειακό χώρο. Kαθημερινά θα αποστέλλουμε Οπτικοακουστικό υλικό και σχόλια από την διαδρομή της κάθε ημέρας , έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να διαμορφώνει μια εικόνα από το ταξίδι . Μετά το πέρας της αποστολής , όλο το φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι, θα εκτεθεί  σε μία έκθεση που θα λάβει χώρα σε Ελλάδα και Τουρκία αναδεικνύοντας τις κρυμμένες ομορφιές του εναλλακτικού τουρισμού.

Η Αποστολή τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών υποδομών και Δικτύων, και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης.

Το protothema.gr θα μεταδίδει καθημερινά την προσπάθεια των «4», στο μεγάλο τους ταξίδι από το Βέρμιο έως την Τραπεζούντα πάνω σε δύο τροχούς. 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης