Παράνομη η απεργία διαρκείας της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη η απεργία διαρκείας της ΑΔΕΔΥ

Το δικαστήριο δεν επέβαλε τη διακοπή της - Τι απαντά με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ 

Παράνομη η απεργία διαρκείας της ΑΔΕΔΥ
Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, μετά την αγωγή που κατέθεσε η κυβέρνηση. 

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν επέβαλε τη διακοπή της έως την έφεση και δεν κήρυξε την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή, όπως ζητούσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητής Μεταρρύθμισης.

Το δικαστήριο έκρινε παράνομη την αποχή αναγνωρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξή της αποχής, όπως για παράδειγμα ότι θα έπρεπε να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην εκτελεστική της επιτροπή.

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης σε μία εβδομάδα. 
Κλείσιμο

Μετά την απόφαση η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία - αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.

Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης