Σε ύφεση η φωτιά στην Κερατέα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σε ύφεση η φωτιά στην Κερατέα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ σταμάτησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα - Στο σημείο παραμένουν 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 50 στρατιώτες για όλη τη νύχτα - Για ζημιές σε ένα μαντρί και ένα παράπηγμα κάνει λόγο η Πυροσβεστική - Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής

Σε ύφεση η φωτιά στην Κερατέα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στην Κερατέα, εκεί όπου χθες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στις θέσεις Σάκκα, Λάκιζα και Χαράδρα Ωβριοκάστρου, κοντά στους οικισμούς Πλάκα και Διψέλιζα. 



Κλείσιμο
Τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν την τελευταία τους ρίψη λίγο μετά τις 9 το βράδυ και στη συνέχεια σταμάτησαν λόγω της νύχτας, αφήνοντας την φωτιά σε πλήρη εξέλιξη να «γλύφει» τα σπίτια και τις αυλές των οικισμών, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να δηλώνει πως 2 ή 3 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. 

Ζημιές έχουν υποστεί ένα μαντρί και ένα παράπηγμα.



Δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σινούκ, επιχειρούσαν από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά σε δύο σημεία, με διαφορά μισής ώρας στις 14:55 και 15:26. 






Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχει θέσει τις υπηρεσίες της στην Αττική σε γενική επιφυλακή. 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη, τρία αεροσκάφη αλλά και 6 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένουν εκεί. 









«Δεν έχουμε άμεση απειλή για τα σπίτια γιατί έχουμε φροντίσει να τα περιφρουρούμε, δηλαδή υπάρχουν δυνάμεις εκεί που όταν γυρνά η φωτιά προς το μέρος τους την αποτρέπουν» δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής κ. Τσόγκας. 




Για την ώρα δεν προβλέπεται σχέδιο εκκένωσης του οικισμού, όπως είπε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής στο protothema.gr, που καταγγέλει πως οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες: «Είναι εμπρησμός, τα σημεία είναι σε απόσταση πάνω 500 μέτρα το ένα από το άλλο, στην ίδια κατεύθυνση». Παρ' ότι αυτή την ώρα στην περιοχή επικρατεί άπνοια, ο κ. Λεβαντής εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές αναζωπυρώσεις και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.







Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Αλιβέρι της Εύβοιας 


Καλύτερη είναι η εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, της φωτιάς στο Αλιβέρι της Εύβοιας σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση από το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο, ενώ βοηθούν και 3 υδροφόρα από την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Στις 16:45 το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά και στο Δίστομο, σε περιοχή με χαμηλή δασική βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 καναντέρ και 5 οχήματα ΟΤΑ, ενώ το μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και πνέουν άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης