«Μεγάλος Αδελφός» από τον ΕΟΠΥΥ για τις νοσηλείες

«Μεγάλος Αδελφός» από τον ΕΟΠΥΥ για τις νοσηλείες

Ηλεκτρονική καταγραφή εισιτηρίων - εξιτηρίων σε νοσοκομεία

«Μεγάλος Αδελφός» από τον ΕΟΠΥΥ για τις νοσηλείες
Τον... Μεγάλο Αδελφό ενεργοποιεί ο ΕΟΠΥΥ για να ελέγχει την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του, όταν αυτοί νοσηλεύονται σε δομές κλειστής περίθαλψης όπως δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης κα.
 
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός στους παρόχους υγείας, η ασφαλιστική ικανότητα των νοσηλευομένων θα ελέγχεται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο. Ο έλεγχος θα  πραγματοποιείται κατά την αναγγελία του εξιτηρίου και θα καλύπτει το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου.
 
Σε περιπτώσεις διαφορών, θα πρέπει ο πάροχος υγείας του ΕΟΠΥΥ, εν προκειμένω η κλινική ή το νοσοκομείο, να ενημερώνει ηλεκτρονικά το σύστημα αναγγελίας εισιτηρίων - εξιτηρίων - διακομιδών του ΕΟΠΥΥ για το αποτέλεσμα της ασφαλιστικής ικανότητας, βάσει του ελέγχου που έχει πραγματοποιήσει στα φυσικά παραστατικά, πχ βιβλιάριο υγείας.
 
Η διαδικτυακή εφαρμογή αναγγελίας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ είναι διαθέσιμη  από τις 19 Ιουνίου, ενώ η νέα έκδοση του web service θα είναι διαθέσιμη από τις 7 Ιουλίου.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης