Συνελήφθη η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε νεογέννητο σε ταράτσα στα Πατήσια

Συνελήφθη η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε νεογέννητο σε ταράτσα στα Πατήσια

Είχε πείσει το 17χρονο αδερφό της να καταθέσει ψευδώς ότι βρήκε εγκαταλελειμμένο το βρέφος - Από τις ιατρικές εξετάσεις της 19χρονης, προέκυψαν ευρήματα που συνάδουν με πρόσφατο τοκετό - Ελήφθη βιολογικό υλικό από την ιδία, για συγκριτικές εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για δικό της παιδί

Συνελήφθη η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε νεογέννητο σε ταράτσα στα Πατήσια
Συναγερμός είχε σημάνει στην Αστυνομία για τον εντοπισμό μίας γυναίκας η οποία εγκατέλειψε το νεογέννητο μωράκι της σε ταράτσα εγκαταλελειμμένης πολυκατοικίας στα Πατήσια, όμως οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη της και να διαπιστώσουν πως ουσιαστικά πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα, μόλις 19 ετών... Όπως προέκυψε από την έρευνα των αντρώς της ΕΛ.ΑΣ., η 19χρονη ημεδαπή είχε γεννήσει πρόσφατα και είχε πείσει το 17χρονο αδερφό της να καταθέσει ψευδώς ότι βρήκε εγκαταλελειμμένο το βρέφος.

Ειδικότερα, η 19χρονη και ο 17χρονος αδερφός της συνελήφθησαν την Πέμπτη στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ηθική αυτουργία σε ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση της Αρχής και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση της Αρχής με ψευδή αναγγελία αντίστοιχα.

Ειδικότερα, μετά την ανεύρεση βρέφους, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σε ταράτσα μονοκατοικίας στα Πατήσια, από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι η 19χρονη συλληφθείσα, χωρίς οι οικείοι να γνωρίζουν για την κύησή της, γέννησε μόνη της στο σπίτι της και στη συνέχεια, έπεισε τον αδερφό της να ισχυριστεί ψευδώς ότι βρήκε το βρέφος στην ταράτσα της διπλανής μονοκατοικίας.

Κλείσιμο
Από τις ιατρικές εξετάσεις της 19χρονης, προέκυψαν ευρήματα που συνάδουν με πρόσφατο τοκετό. Επίσης, ελήφθη βιολογικό υλικό από την ιδία, για συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για δικό της παιδί.

Το νεογέννητο βρέφος, με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. και με τη συνδρομή αστυνομικών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης