Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα: Ο Βορίδης να διορθώσει τα λάθη του claw back

Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα: Ο Βορίδης να διορθώσει τα λάθη του claw back

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΔΙΚ η επιστροφή της δαπάνης που τους αναλογεί για το 2014 δεν αντιστοιχεί στον κλειστό προϋπολογισμό που είχε ορίσει ο ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα: Ο Βορίδης να διορθώσει τα λάθη του claw back
Σκληρή κριτική για το οικονομικό μέτρο claw back (αυτόματη επιστροφή δαπανών από τον «κλειστό» προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ) ασκεί προς την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και ζητεί από το νέο επικεφαλής της Αριστοτέλους, κ. Μάκη Βορίδη να προβεί στη διόρθωση των αποφάσεων που τους επιβλήθηκαν.

«Η λανθασμένη εφαρμογή αυτού του μέτρου οδηγεί αργά αλλά σταθερά τους έντιμους και ευσυνείδητους παρόχους στην χρεοκοπία, ενώ δίνει άφεση αμαρτιών στους παρόχους εκείνους οι οποίοι έκαναν αδικαιολόγητα μεγάλες υπερβάσεις το 2013 σε σχέση με το 2012, οι οποίες ξεκινούν από 30% και σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν και το 100%» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΙΔΙΚ.
 
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων η επιστροφή της δαπάνης που τους αναλογεί για το 2014 δεν αντιστοιχεί στον κλειστό προϋπολογισμό που είχε ορίσει ο ΕΟΠΥΥ καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο τα Πολυιατρεία ήταν κλειστά και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούνταν σχεδόν αποκλειστικά από τους ιδιώτες παρόχους.
 
Κλείσιμο
Η ΠΑΣΙΔΙΚ θεωρεί όμως ότι και το μέτρο του πλαφόν ανά πάροχο που ήταν ο βασικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη είναι «ισοπεδωτικό και αντιδημοκρατικό μέτρο που καταπατά βάναυσα αφ’ ενός το δικαίωμα των ασφαλισμένων για ελεύθερη επιλογή ιατρού και εργαστηρίου και αφετέρου το κίνητρο του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων για αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοζε η απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ είναι η σταδιακή υπερχρέωση των ιδιωτικών μονάδων υγείας οι οποίες συνεργάζονται με τον Οργανισμό, διαπιστώνει η ΠΑΣΙΔΙΚ και ζητεί από τον κ. Μάκη Βορίδη να διορθώσει τα λάθη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης