Το fēnix 8 της Garmin είναι το απόλυτο εργαλείο που θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στην πολυάσχολη και απαιτητική καθημερινότητά σου.
Αναλαμβάνω την ευθύνη για την διαρροή
«Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη διαρροή. Είναι καταδικαστέα και επιζήμια και λειτουργεί άκρως προβληματικά στη διαπραγμάτευση. Είχα κάνει προσπάθεια να κρατηθεί μυστική η πρόταση. Δεν ξέρω τι έγινε. Θα ψάξω να το μάθω. Καταδικάζω τη διαρροή απ’ όπου και όποιον και αν προήλθε». Με τη φράση αυτή προσπάθησε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να μετρ
«Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη διαρροή. Είναι καταδικαστέα και επιζήμια και λειτουργεί άκρως προβληματικά στη διαπραγμάτευση. Είχα κάνει προσπάθεια να κρατηθεί μυστική η πρόταση. Δεν ξέρω τι έγινε. Θα ψάξω να το μάθω. Καταδικάζω τη διαρροή απ’ όπου και όποιον και αν προήλθε». Με τη φράση αυτή προσπάθησε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να μετριάσει τις αντιδράσεις από τη διαρροή της πρότασης του μεσολαβητή για την ονομασία των Σκοπίων κ. Μάθιου Νίμιτς και τη δημοσίευσή της στο σημερινό «Βήμα», τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί - τους οποίους ενημέρωσε χθες η υπουργός Εξωτερικών- απλώς είδαν «διαγωνίως» το κείμενο, το οποίο τους επέδειξε αλλά δεν τους παρέδωσε η κυρία Μπακογιάννη.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η πρόταση Νίμιτς έχει σημεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ή χρήζουν διευκρινίσεων. Πρόσθεσε, όμως, ότι παρέχει τη δυνατότητα για μια επίμονη και ουσιαστική διαπραγμάτευση και επεσήμανε ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν θα είναι η τελική. «Θα υποστεί τη βάσανο της διαπραγμάτευσης και θα κριθεί από το αποτέλεσμα, εφόσον γίνει κοινά αποδεκτή», είπε η κυρία Μπακογιάννη και συμπλήρωσε ότι η πρόταση αξιολογείται με προσοχή και ζήτησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Υποστήριξε δε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να οικοδομήσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.
Σχεδόν βέβαιο θεώρησε η υπουργός το βέτο από την ελληνική πλευρά όσον αφορά στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εφόσον η λύση στην ονομασία δεν είναι αμοιβαία αποδεκτή. Ωστόσο, όπως συνηθίζει η ίδια και μαζί όλη η κυβέρνηση, απέφυγε να πει τη λέξη «βέτο» και περιορίστηκε να αναφέρει πως τα Σκόπια δεν θα προσκληθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι εάν η λύση για την ονομασία δεν ικανοποιήσει την ελληνική πλευρά.
Υπέρ του βέτο τάχθηκε και το ΠΑΣΟΚ, αφού ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, κ. Πάνος Μπεγλίτης τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την κυβέρνηση σε μια τέτοια ενέργεια. Ξεκαθάρισε, όμως, παράλληλα ότι πάγια αντίληψη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η διπλή ονομασία. Αναφερόμενος στο θέμα της διαρροής του εγγράφου της πρότασης Νίμιτς, ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για «σοβαρό πολιτικό και θεσμικό ολίσθημα της κυβέρνησης» και μίλησε για «πρόβλημα πολιτικής και ηθικής εντιμότητάς της». Κατηγόρησε, εξάλλου, την κυβέρνηση και τον κ. Κώστα Καραμανλή ότι έχασαν την ευκαιρία στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης το Δεκέμβριο του 2005, όταν η ελληνική πλευρά ενέκρινε την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, χωρίς, ωστόσο, να τη συνδέσει με το θέμα της ονομασίας.
Η υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα του Κοσόβου, υποστηρίζοντας πως η αναγνώρισή του θα πρέπει να εξεταστεί ως ενδεχόμενο, καθώς -όπως είπε- η εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να γίνεται με ψυχολογικά κριτήρια, αλλά με την εξέταση της πραγματικότητας. Πρόσθεσε, όμως, ότι ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσόβου δεν μπορεί να επιβληθεί ή να προαποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή οποιονδήποτε άλλον. «Αν και όποτε υπάρξει αναγνώριση, θα είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και κανενός άλλου», είπε η χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, η οποία δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αστυνομική δύναμη της περιοχής, η οποία -σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης- ισοδυναμεί με de facto αναγνώριση του Κοσόβου.
Πριν από την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση για την πρόταση Νίμιτς και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr