Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές

Στο Διαδίκτυο από χθες τα θέματα της Α΄ Λυκείου
-
Οι τελευταίες οδηγίες του υπ. Παιδείας προς τους υποψηφίους


Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές
Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη
28 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ενώ μία ημέρα μετά την Πέμπτη θα γίνει και η πρεμιέρα των εξετάσεων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης ορίστηκε στις 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί. Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.
Κλείσιμο

Οι Απολυτήριες Εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) πρέπει να πάνε στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Η αλλαγή του συστήματος των Πανελλαδικών ξεκινά από εφέτος από την πρώτη Λυκείου να μετράει μέρος της βαθμολογίας των μαθητών για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Σημειώνεται οτι το σύστημα εισαγωγής θα αλλάξει όταν οι φετινοί μαθητές της Α' Λυκείου θα είναι μαθητές στη Γ' Λυκείου.

Από χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, δημοσιοποιούνται τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, προκειμένου όλοι οι μαθητές της Α΄λυκείου να έχουν τον χρόνο να δουν τις ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα:

Κάθε λύκειο (ημερήσιο ή εσπερινό ΓΕΛ, ημερήσιο ή εσπερινό ΕΠΑΛ) καταρτίζει το πρόγραμμα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ τάξης ημερησίου και εσπερινού λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Β΄ τάξης εσπερινού ΓΕΛ, το οποίο κοινοποιεί ηλεκτρονικά μέχρι και τις 23 Μαΐου 2014, στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και ενημερώνει τη σχετική ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

Την ημέρα των εξετάσεων κατά συγκεκριμένο μάθημα και λύκειο, ο Διευθυντής και ο οικείος ή οι οικείοι διδάσκοντες με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει το σχολείο για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool, θα κληρώνουν (δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών) με απόλυτη τυχαιότητα, το 50% των θεμάτων που θα εξετασθούν οι μαθητές στην εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος που θα ακολουθήσει.

Εξαιρετικά και μόνο για το διδακτικό έτος 2013-2014, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θέμα ή θέματα που κληρώθηκαν δεν είχαν διδαχθεί στο συγκεκριμένο σχολείο για απόλυτα αιτιολογημένους λόγους, είναι δυνατή και δεύτερη κλήρωση θεμάτων (με εξαίρεση τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας) .

Οι τελευταίες οδηγίες του υπ. Παιδείας προς υποψηφίους

- να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.

- να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.

- κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης