Άδωνις Γεωργιάδης: Η μεταρρύθμιση στην υγεία προχωρά κανονικά

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μεταρρύθμιση στην υγεία προχωρά κανονικά

Τα Πολυϊατρεία έχουν παραδοθεί, εκτός 3-4 εξαιρέσεων είπε ο υπουργός υγείας, που ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις περεταίρω διαδικασίες

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μεταρρύθμιση στην υγεία προχωρά κανονικά
Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η διαδικασία της μεταρρυθμίσεως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξελίσσεται πολύ καλά. Ήδη τα Πολυϊατρεία έχουν σχεδόν όλα παραδοθεί πλην –μετρημένων- 3-4 εξαιρέσεων, τα οποία θα παραδοθούν και αυτά. Οι γιατροί βγήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα και όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Ήδη από σήμερα έχουν δοθεί και όλες οι διαπιστωτικές πράξεις και μετρά η προθεσμία των επτά ημερών για να δηλώσουν οι γιατροί αν θέλουν να έρθουν μαζί μας στο δημόσιο σύστημα ή όχι. Άρα όλα εξελίσσονται βάσει χρονοδιαγράμματος. 

Στο πλαίσιο αυτό, καλέσαμε σήμερα την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τις επόμενες ημέρες θα δούμε και την Κ.Ο. της ΝΔ, για να τους ενημερώσουμε για τα σχέδια των υπουργικών αποφάσεων που ετοιμάζουμε προς εκτέλεση του Νόμου. Μόλις έχουμε έτοιμες τις αποφάσεις, περίπου στις αρχές της άλλης εβδομάδος, θα τις παρουσιάσουμε και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έτσι ώστε να είναι ενήμερα όλα τα κόμματα για το τι πρόκειται να κάνουμε. Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί ακριβώς. Σε 30 ημέρες τα Πολυϊατρεία θα ανοίξουν». 

Κλείσιμο
Εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε: «Εκείνο το οποίο συζητήθηκε είναι να γίνει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή του νόμου, ούτως ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών, αυτό είναι το βασικό. Ότι δηλαδή, με την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα. Αυτό θα γίνει με την ταχύτερη εφαρμογή του νόμου. Το δεύτερο που συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων, γιατί θα ακολουθήσει γραπτή ανακοίνωση, είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως κατά γράμμα ο νόμος, ότι ουδείς γιατρός θα απολυθεί. Με απλά λόγια, όσοι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα κάνουν συμβάσεις προσωπικές με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι και οι γιατροί πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, γιατί χωρίς ευχαριστημένους γιατρούς δεν υπάρχει κανένα σύστημα υγείας, αλλά και οι πολίτες περισσότερο ευχαριστημένοι όταν εξυπηρετούνται καλύτερα. Και όλα αυτά βεβαίως θα τα παρακολουθήσουμε, ούτως ώστε να μην μείνουν στα λόγια αλλά να υλοποιηθούν στην πράξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης