Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια και πρατήρια στην Κόρινθο

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια και πρατήρια στην Κόρινθο

Η λεία της τετραμελούς σπείρας ξεπερνά τις 65.000 ευρώ - Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν από κοινού την προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια και πρατήρια στην Κόρινθο
Τουλάχιστον έξι ληστείες σε σπίτια και πρατήρια υγρών καυσίμων με λεία χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 65.000 ευρώ, είχε διαπράξει  μια τετραμελής σπείρα κακοποιών που δρούσαν από τις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
 
Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι άνδρες της Ασφαλείας Κορίνθου κατάφεραν να εξαρθρώσουν την εγκληματική ομάδα και να συλλάβουν δύο Αλβανούς ηλικίας 31 και 35 χρόνων και έναν 31χρονο Έλληνα, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου για ακόμα έναν 33χρονο Αλβανό που αναζητείται.

Όλοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, διάπραξη ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 
Κλείσιμο
Η σπείρα ξεκίνησε τη δράση  της στις 8 Ιανουαρίου, όταν τα μέλη της ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους υπαλλήλους σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στο 10,4 χλμ της  Εθνικής Οδού Κορίνθου-Τρίπολης και  άρπαξαν χρήματα, διάφορα προϊόντα και ένα κινητό.

Όμως, στις 12 Φεβρουαρίου λήστεψαν και πάλι το ίδιο πρατήριο και άρπαξαν ανάλογη λεία! Στη συνέχεια, οι κακοποιοί άρχισαν τις εισβολές σε σπίτια.

Στις 27 Αυγούστου λήστεψαν έναν άνδρα στο Γαλατάκι Κορινθίας και του πήραν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα, ενώ διέφυγαν με το αυτοκίνητό του το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στους Αγίους Θεοδώρους.

Στις 6 Σεπτεμβρίου λήστεψαν με την απειλή ξύλινων ροπάλων μια γυναίκα στα Εξαμίλια και άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα. Στις 16 Σεπτεμβρίου απείλησαν με μαχαίρια ένα ζευγάρι στο Κοκκώνι και το λήστεψαν και στις 27 του ίδιου μήνα άλλο ένα ζευγάρι στο Γαλατάκι, από το οποίο άρπαξαν και το αυτοκίνητό τους που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο Βραχάτι.
 
Από τις έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή και στα σπίτια των συλληφθέντων τέσσερα κινητά και διάφορα έγγραφα, τα οποία προέρχονταν από τις ληστείες. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και στη συνέχεια στον ανακριτή που αποφάσισαν από κοινού την προσωρινή κράτηση τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης