Το λάδι... «φέρνει» στη Μυτιλήνη φτωχούς μαθητές από το Λονδίνο

Το λάδι... «φέρνει» στη Μυτιλήνη φτωχούς μαθητές από το Λονδίνο

Μια Ελληνίδα κοινωνική λειτουργός σε υποβαθμισμένες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας ίδρυσε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με τα έσοδα της οποίας φτωχοί μαθητές έρχονται σε επαφή με την ελληνική γη

Το λάδι... «φέρνει» στη Μυτιλήνη φτωχούς μαθητές από το Λονδίνο
Φτωχοί μαθητές από το Λονδίνο θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την χώρα μας και συγκεκριμένα την πανέμορφη Μυτιλήνη χάρη στο ελληνικό λάδι και την κυρία Εύα Ευαγγελάκου.

Η Ελληνίδα κοινωνική λειτουργός σε υποβαθμισμένες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας ίδρυσε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με τα έσοδα της οποίας φτωχοί μαθητές έρχονται σε επαφή με την ελληνική γη.

Πρόκειται για την ΜΚΟ «Θεόφραστος» η οποία λειτουργεί αποκλειστικά με δικά της έξοδα και έχει μοναδικό σκοπό να πωλήσει στην Αγγλία λάδι από τη Λέσβο και με τα έσοδα να χρηματοδοτήσει επισκέψεις κοινωνικής βοτανικής Βρετανών μαθητών και φοιτητών στο νησί.

Κλείσιμο
Μιλώντας στην «Καθημερινή» η κ. Ευαγγελάκου εξηγεί ότι το μυαλό των παιδιών των σχολείων του  Λάμπεθ είναι εδώ και μισό χρόνο στην Ελλάδα.

«Από τότε που ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα, έχουν έτοιμες τις βαλίτσες τους. Θα είναι το πρώτο ταξίδι της ζωής τους, είναι παιδιά που δεν έχουν πάει ούτε μέχρι το αεροδρόμιο», λέει η Εύα Ευαγγελάκου η οποάι έχει εργαστεί τριάντα χρόνια στις κοινωνικές υπηρεσίες της Βρετανίας, σε προγράμματα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ωστόσο, όπως λέει η  κ. Ευαγγελάκου μόνο οι Βρετανοί δείχνουν να είναι ενθουσιασμένοι με το πρόγραμμα, ζητώντας να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία. Αντιθέτως οι Έλληνες στο Λονδίνο είναι αρκετά αρνητικοί με την ιδεά.

Τα παιδιά θα βρεθούν στη Μυτιλήνη για μια εβδομάδα την περίοδο Σεπτεμβρίου – Ιανουαρίου και θα γνωρίσουν όλη τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, από τη συγκομιδή ώς την εμφιάλωση. Επιστρέφοντας στη Βρετανία θα πάρουν μαζί τους σπόρους και φυτά προκειμένου να δημιουργήσουν βρώσιμες σχολικές αυλές.

Μάλιστα, αναμένεται να φυτευθούν ελαιώνες σε τρία μεγάλα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου  ενώ τον Ιούλιο του 2014 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη το πρώτο φεστιβάλ ελαιόδεντρου.

Ηδη, πάντως, η κ. Ευαγγελάκου επισκέπτεται μεγάλα καταστήματα του Λονδίνου για να κλείσει συμφωνίες, να γίνουν οι πρώτες παραγγελίες και με τα χρήματα να ξεκινήσουν τα ταξίδια των παιδιών.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα της Μονής Λειμώνος στο νησί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης