Σοκ από θάνατο στην Κύπρο: Μολυσμένο αίμα με ηπατίτιδα Β χορηγήθηκε σε ασθενή

Σοκ από θάνατο στην Κύπρο: Μολυσμένο αίμα με ηπατίτιδα Β χορηγήθηκε σε ασθενή

Ο 58χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Πάφου τον περασμένο Ιανουάριο και χρειάστηκε να του χορηγηθούν τρεις φιάλες αίματος και τέσσερις φιάλες πλάσματος

Σοκ από θάνατο στην Κύπρο: Μολυσμένο αίμα με ηπατίτιδα Β χορηγήθηκε σε ασθενή
Ένας 58χρονος από την Πάφο έχασε τη ζωή του μετά από μετάγγιση αίματος το οποίο ήταν μολυσμένο με τον ιό ηπατίτιδας Β'. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα που ακολούθησε καταγγελία των συγγενών του 58χρονου.

Ο Κύπριος υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης επιβεβαίωσε το συμβάν που αποκάλυψε η εφημερίδα «Σημερινή» και ανέφερε πως έστειλε συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο προς την λειτουργό η οποια διενήργησε την έρευνα.

Ο 58χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Πάφου τον περασμένο Ιανουάριο και χρειάστηκε να του χορηγηθούν τρεις φιάλες αίματος και τέσσερις φιάλες πλάσματος. Όπως φάνηκε από την έρευνα ένας εκ των αιμοδοτών ήταν φορέας του ιού ηπατίτιδας Β'.

Ο 58χρονος διεπιστώθη ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Β' τον περασμένο Μάρτιο και απεβίωσε στις 7 Απριλίου. Ερωτηματικά δημιουργούνται για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα κυπριακά κρατικά νοσηλευτήρια σε σχέση με τις μεταγγίσεις αίματος, τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση ολόκληρο το σύστημα.

Τα ερωτήματα αυτά, φαίνεται να εγείρει και ο υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος φέρεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το συμβάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης