«Είσαι ο Κολοκοτρώνης!»: Πώς υποδέχτηκαν τον Παπαγεωργόπουλο στα δικαστήρια

«Είσαι ο Κολοκοτρώνης!»: Πώς υποδέχτηκαν τον Παπαγεωργόπουλο στα δικαστήρια

Οι συγκεντρωμένοι φίλοι του φώναζαν «αθώος» και χειροκροτούσαν

“Δεν θέλω να ρισκάρω άλλο την ζωή μου!”
«Είσαι ο Κολοκοτρώνης!»: Πώς υποδέχτηκαν τον Παπαγεωργόπουλο στα δικαστήρια
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν υποστηρικτές του τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, κατά την μεταγωγή του από τις φυλακές Διαβατών στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπεξαίρεση ύψους 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, υπόθεση για την οποία ο ίδιος καταδικάστηκε πριν από οκτώ μήνες σε ισόβια κάθειρξη.

Σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού του συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια η σύζυγός του, Ελένη Παπαγεωργοπούλου, φίλοι, συγγενείς και άλλοτε στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ότι είναι αθώος. «Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης» ακούστηκε από τα χείλη υποστηρίκτριάς του και ο φανερά καταβεβλημένος πρώην δήμαρχος τους απάντησε με ένα χαμόγελο.

Με το ίδιο όχημα που έγινε η μεταγωγή του Β. Παπαγεωργόπουλου έφτασε στα δικαστήρια το άλλοτε 'δεξί του χέρι' στο δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που, επίσης, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ίδια υπόθεση. «Ήμαστε αθώοι και μας κουβαλάνε με χειροπέδες. Η Δικαιοσύνη θα πει την αλήθεια» φώναξε ο Μ. Λεμούσιας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Κλείσιμο
Λίγο αργότερα κατέφθασε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο τρίτος ισοβίτης για την υπεξαίρεση, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης.

Το εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η δίκη, συμπληρώνουν οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών, αντίστοιχα, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Πάντως, παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία τόσο του Β. Παπαγεωργόπουλου όσο και του Μ. Λεμούσια να ξεκινήσει κανονικά σήμερα η δίκη, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει. Στο πινάκιο του δικαστηρίου η υπόθεση έχει τον αριθμό 17 και το πιο πιθανό είναι το δικαστήριο να μην την προλάβει και να την αναβάλει για αύριο.








Πηγή: seleo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης