LIVE

Κορωνοϊός

Nέα ψηφιακή πύλη για άτομα με αναπηρία

Nέα ψηφιακή πύλη για άτομα με αναπηρία

Κόβονται τα επιδόματα για παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο

Εντός της ημέρας θα γίνουν γνωστά το είδος και τα ποσά των επιδομάτων που εισέπραττε παράνομα το ζευγάρι των Ρομά με τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών, που κρατούσε την τετράχρονη Μαρία, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παρουσίαση της καινοτόμου υπηρεσίας ΣΥΣΠΕΑΠ (Σύστημα Συλλογής Παραγωγής Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου).

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου είπε ότι το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα διακοπούν τα προνοιακά επιδόματα για παιδιά που δεν λαμβάνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Διαδικτυακή Πύλη
www.prosvasi-amea.gov.gr, ένα προηγμένο σύστημα ψηφιακής πρόσβασης σε υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το έργο δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία, αλλά συνιστά μια δομή προσβασιμότητας, με εξαιρετική χρησιμότητα και, ταυτόχρονα, μια πρωτοβουλία υψηλού κοινωνικού συμβολισμού.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα, θα θεσμοθετηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και σημείωσε ότι, «παρ' όλες τις δημοσιονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, υπήρξε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, όπως ο εξορθολογισμός των επιδομάτων αναπηρίας μέσω του Εθνικού Μητρώου Αναπηρίας, ο περιορισμός του χρόνου αναμονής για τις εξετάσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ και η συνέχιση της χρηματοδότησης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και η εξασφάλιση μονιμότερης λύσης μέσω της θεσμοθέτησης του ειδικού νοσηλίου».

«Επίσης», προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας, «το περασμένο καλοκαίρι κατορθώσαμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο των υποβληθέντων αιτήσεων για κατασκηνώσεις και λουτροθεραπεία παιδιών με αναπηρία, και συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος "Παρεμβάσεις υπέρ ευπαθών κοινωνικά ομάδων από πιστοποιημένα εξειδικευμένα κέντρα κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης" και των αντίστοιχων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, θεσπίσαμε οικογενειακά επιδόματα που δίνονται πλέον από το πρώτο και το δεύτερο παιδί, διασφαλίσαμε τη συνέχιση λειτουργίας του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και θεσπίσαμε τα καινοτόμα προγράμματα "Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα" και "Κατ’ οίκον νοσηλεία"».

«Τέλος», σημείωσε ο κ. Βρούτσης, «καλύψαμε τις οικογένειες που δικαιούνταν το πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών, επεκτείναμε το βοήθημα ανεργίας και στους αυτοαπασχολούμενους, επαναφέραμε το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, καθιερώσαμε, ετήσια κατασκηνωτικά προγράμματα για τα παιδιά των ανέργων και ρυθμίσαμε τα στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας».

πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης