Γεωργιάδης: Να μου ζητήσουν συγγνώμη όσοι μιλούσαν για ράντζα

Γεωργιάδης: Να μου ζητήσουν συγγνώμη όσοι μιλούσαν για ράντζα

Πώς επηρέασε τη λειτουργία των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής; -  Πώς ήταν οι εφημερίες στα νοσοκομεία πριν και μετά την κινητικότητα;

Η πιο σέξι γυναίκα για το 2010
Γεωργιάδης: Να μου ζητήσουν συγγνώμη όσοι μιλούσαν για ράντζα
Η κινητικότητα στα έξι νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες... εκκρεμότητες μεταξύ του ιδίου και των συνδικαλιστών του χώρου σε ό,τι αφορά στο θέμα.

«Μας έλεγαν ότι θα υπάρχουν τα ΡΕΟ στους δρόμους και ότι τα ράντζα θα φτάσουν μέχρι την Ομόνοια από τον Ευαγγελισμό. Το θυμάστε; Είδατε ράντζα στην Ομόνοια;  Εγώ λοιπόν περιμένω να μου ζητήσουν και συγγνώμη για αυτά που έλεγαν» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση των στοιχείων για την κινητικότητα και το πώς επηρέασε τη λειτουργία των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής. 

Κλείσιμο
«Αφού έχουν βγει και έχουν πει όλα όσα είπανε,  τώρα να ζητήσουν συγνώμη γιατί ούτε ΡΕΟ στους δρόμους υπήρχαν, ούτε ράντζα στην Ομόνοια ούτε τίποτα. Και αυτό δεν είναι προσχηματικό. Έτσι κάνουν οι πολιτισμένοι άνθρωποι» συνέχισε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δέχθηκε όλες αυτές τις κατηγορίες επί μακρόν, όλο το καλοκαίρι, από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Πώς ήταν οι εφημερίες στα νοσοκομεία πριν και μετά την κινητικότητα

Το υπουργείο Υγείας προκειμένου να διαπιστώσει  εάν και πόσο επιβαρύνει η κινητικότητα και κατά συνέπεια το «λουκέτο» στα νοσοκομεία της Αττικής γενικά το σύστημα δημόσιας υγείας, ανέθεσε στο ΕΚΕΠΥ να καταγράψει τη λειτουργία των μεγάλων νοσοκομείων και στη συνέχεια να συγκρίνει το φόρτο των περιστατικών με τα αντίστοιχα διαστήματα των ετών 2012 και 2011.

«Καταγράψαμε ανά ημέρα τις ίδιες ακριβώς ημέρες του 2012 όπου αυτά τα νοσοκομεία λειτουργούσαν στο σύστημα και του 2013 όπου αυτά τα νοσοκομεία δεν λειτουργούσαν στο σύστημα, την ροή των ασθενών στα μεγάλα νοσοκομεία κορμού της Αττικής, για να διαπιστώσουμε εάν η αφαίρεση αυτών των νοσοκομείων από το σύστημα επηρέασε και σε ποιο βαθμό το υπόλοιπο σύστημα ώστε να καταλάβουμε ποια ήταν και η πραγματική τους συνεισφορά στο σύστημα, ώστε να καταλάβουμε τα χρήματα που δαπανούσαμε για αυτά τα νοσοκομεία αν καλώς τα δαπανούσαμε, ώστε να καταλάβουμε αν το ανθρώπινο δυναμικό, που είχαμε δεσμεύσει στα νοσοκομεία, καλώς τα έχουμε δεσμεύσει εκεί» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειωτέον  ότι παρά τον αρχικό σχεδιασμό  για ένταξη στην κινητικότητα πέντε νοσοκομείων της Αττικής, το ΕΚΕΠΥ αποφάσισε να εξαιρέσει το Σπηλιοπούλειο, όπου στις 16 κλίνες νοσηλεύονταν ασθενείς τελικού σταδίου.

Έτσι, «έκλεισαν» ως γενικά τριτοβάθμια νοσοκομεία το «Αμαλία Φλέμινγκ», η «Πολυκλινική», η «Αγία Βαρβάρα», το «Πατησίων», ο «Άγιος Παύλος», το νοσοκομείο αφροδισίων νοσημάτων στη Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο ειδικών παθήσεων στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά χρειάστηκε να λάβουν εξιτήριο 140 ασθενείς, είτε για να πάνε σπίτι τους είτε για να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο, εκ των οποίων τελικά οι 10 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε άλλο νοσοκομείο.

«Είχαμε την αγωνία πως θα επηρεάσει το σύστημα, πως ο κόσμος θα κινηθεί, θα υπάρχει διασπορά» παραδέχτηκε ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ, κ. Πάνος Ευσταθίου, εξηγώντας ότι αποφάσισαν να εντάξουν στις εφημερίες τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυρός, Λαϊκό και Αγιος Παντελεήμονας (Νίκαιας).

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν ακόμη και τους ειδικούς που παρακολουθούν το σύστημα υγείας και τις εφημερίες. Όπως καταδείχθηκε από την καταγραφή, σε κανένα νοσοκομείο δεν αυξήθηκαν  οι προσελεύσεις και οι έκτακτες εισαγωγές, τα σχετικά νούμερα δεν διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα του 2011 και 2012.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης