Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που ειχε γίνει φόβος και τρόμος στη Λακωνία

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που ειχε γίνει φόβος και τρόμος στη Λακωνία

Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί μόνο έξι ληστείες που τους απέφεραν μετρητά, χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας 54.000 ευρώ, αλλά η έρευνα συνεχίζεται

Κανονικά θα διεξαχθούν όλες οι πτήσεις την Κυριακή
Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που ειχε γίνει φόβος και τρόμος στη Λακωνία

Περισσότερο από δυο χρόνια αναστάτωνε την Λακωνία μια επταμελής σπείρα αλλοδαπών κακοποιών που λήστευαν κατοίκους μέσα στα σπίτια τους αλλά και χρηματαποστολές. Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί μόνο έξι ληστείες που τους απέφεραν μετρητά, χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας 54.000 ευρώ, αλλά η έρευνα συνεχίζεται και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός θα ανεβεί πολύ περισσότερο.

Η πολύμηνη συνεργασία των αστυνομικών τμημάτων Γυθείου και Βλαχιώτη στην έρευνα για τη δράση της σπείρας, οδήγησε στην ταυτοποίηση έξι Αλβανών ηλικίας από 26 ως 40 χρόνων και ενός 42χρονου από το Μπανγκλαντές, που όμως δεν έχουν συλληφθεί και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται. Από τα τέλη Ιουλίου του 2010 είχαν ξεκινήσει με μικροκλοπές και την αρπαγή της μοτοσικλέτας μιας γυναίκας από το σπίτι της  στο Γεράκι Λακωνίας.

Παραμένει άγνωστο τι έκαναν στο ενδιάμεσο, αλλά στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 οι δράστες λήστεψαν μια γυναίκα στο σπίτι της στο Γύθειο και της άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα. Η δράση τους εμφανίζει ένα κενό και συνεχίζεται στις 22 Ιουνίου 2012, πάλι με ληστεία σε βάρος γυναίκας στο Γύθειο. Ακολουθεί στις 24 Ιουλίου 2012 η ληστεία με την απειλή όπλων σε υπαλλήλους τράπεζας στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, από τους οποίους άρπαξαν τα χρήματα με τα οποία ανεφοδίαζαν το Α.Τ.Μ του υποκαταστήματος και το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός από αυτούς με το οποίο διέφυγαν.
Κλείσιμο

Από τότε, με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, οι κακοποιοί διαπιστώθηκε ότι λήστεψαν μια γυναίκα στο Γύθειο στις 22 Ιουνίου 2012 με λεία χρήματα και χρυσαφικά, έναν άνδρα στην ίδια πόλη στις 29 Ιουλίου 2012 που του άρπαξαν χρυσαφικά και δύο κυνηγετικά όπλα και έναν 24χρονο αλλοδαπό στη Γλυκόβρυση από τον οποίο έκλεψαν χρήματα στις 2 Οκτωβρίου 2012.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης