Μηχανοκίνητη πορεία καθηγητών και αγανακτισμένων σε Mega και ΕΡΤ

Μηχανοκίνητη πορεία καθηγητών και αγανακτισμένων σε Mega και ΕΡΤ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Σε εξέλιξη συναυλία στην πλατεία Κλαυθμώνος - Οι ιθύνοντες του Mega αρνήθηκαν να «φιλοξενήσουν» εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ στο δελτίο ειδήσεων - Και στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής πήγαν οι διαδηλωτές 

Μηχανοκίνητη πορεία καθηγητών και αγανακτισμένων σε Mega και ΕΡΤ
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:30 η μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσαν η ΟΛΜΕ και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας, από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τα γραφεία του Mega, στη Μεσογείων, αλλά και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, στη Λεωφόρο Μεσογείων. 

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού δελτίου ειδήσεων στο Mega, με τους καθηγητές να κάνουν λόγο για διαστρέβλωση των αιτημάτων τους. 

Επίσης, έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών «ενάντια στην παντελή κατάλυση της παιδείας, στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της διάλυσης του κράτους πρόνοιας για τον πολίτη», όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, αλλά και στον αγώνα που πραγματοποιούν εδώ και τρεις μήνες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι παραμένουν στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου, στην Αγία Παρασκευή, από τις 11 Ιουνίου. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 87 μηχανάκια, σε καθένα από τα οποία επέβαιναν δύο άτομα. 
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μέσω της Ακαδημίας στην πλατεία Ομόνοιας και από εκεί στην πλατεία Συντάγματος και στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Στις 19:30, η μοτοπορεία έφτασε έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega, στη Μεσογείων,  όπου είχαν παραταχθεί δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. 
Κλείσιμο

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Θέλουμε σχολείο δημοκρατικό, όχι ένα κάτεργο εξεταστικό», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και «Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», ενώ «κάλεσαν» την αστυνομία να αποχωρήσει, φωνάζοντας: «Το Mega είναι ιδιωτικό, να φύγει η αστυνομία από εδώ» και «Όχι άλλα ψέματα στου Mega τις ειδήσεις, εδώ υπάρχει φτώχεια και απολύσεις». 

Οι καθηγητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν από τους ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού είτε να παραστεί εκπρόσωπός τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega προκειμένου να παραθέσει τις απόψεις και τα αιτήματα των καθηγητών ή το κανάλι να διαθέσει μία τηλεοπτική κάμερα ώστε να πάρει δηλώσεις από εκπρόσωπό τους. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, κανένα από τα δύο αιτήματά τους δεν έγινε δεκτό από τους ιθύνοντες του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. 

Λίγο μετά τις 20:30, η μηχανοκίνητη πορεία έφτασε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή, πατώντας τις κόρνες και φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων που επί τρεις μήνες παράγουν πρόγραμμα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό. «Η ΕΡΤ ανήκει στον λαό. Είναι δημόσιο αγαθό», φώναξαν οι διαδηλωτές.

Μετά την ΕΡΤ, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και πάλι στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιείται συναυλία. 

Kόντρα ΟΛΜΕ - Mega

Σχολιάζοντας το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega, η ΟΛΜΕ αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση: «Πραγματικά απολαυστικό ήταν το χτεσινό κεντρικό δελτίο του MEGA. Πρόσωπα πανικόβλητα, φωνές που τσάκιζαν ή ανέβαιναν σε ένα απίστευτο κρεσέντο. Παρακολουθώντας το κάποιος θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι κάποια βιβλική καταστροφή έχει χτυπήσει τη χώρα και, προς Θεού, μην πάει ο νους σας στα μνημόνια, τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και την αδυσώπητη λιτότητα. Ιερή οργή από τους παρουσιαστές του καναλιού εναντίον όσων τολμούν να αμφισβητούν την αναγκαιότητα του αγίου μνημονίου».

Και η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ συνεχίζει με σκωπτικό τρόπο: «Σωστά πανικοβάλλεστε, αγαπητοί μέντορες των media. Σταματήστε όμως να μας προσβάλλετε τόσο βάναυσα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εμείς νιώθουμε "στο πετσί" μας τα αποτελέσματα της πολιτικής που με τόσο ζήλο εσείς υποστηρίζετε. Καμία εικονική "πραγματικότητα" δεν μπορεί να αλλάξει το βίωμα της καθημερινότητάς μας. Αν δεν μπορείτε να μας σέβεστε, τουλάχιστον μη μας υποτιμάτε».














































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης