Καταργήθηκαν επιπλέον 1929 θέσεις, σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι

Καταργήθηκαν επιπλέον 1929 θέσεις, σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας και 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών - Μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί 9594 θέσεις στο δημόσιο και βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα καταργήσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Παιδείας

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους οδηγούς...
Καταργήθηκαν επιπλέον 1929 θέσεις, σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι

Υπογράφηκαν σήμερα το πρωί οι νέες κοινές υπουργικές αποφάσεις μεταξύ έντεκα υπουργών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες αφορούν «την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού».

 

Σε αυτό το κύμα των καταργήσεων την μερίδα του λέοντος την έχει το υπουργείο Οικονομικών, αφού 595 καθαρίστριες μπαίνουν στο πρόγραμμα Κινητικότητας. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αποτελούν την «συνεισφορά» του, προκειμένου να καλυφθεί η μνημονιακή δέσμευση για 12500 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του μήνα.
Κλείσιμο

 

Τα εννιά υπουργεία είναι τα εξής:

 

1. Υπουργείο Οικονομικών

2. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

3. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

6. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

8. Υπουργείο Τουρισμού

9. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

 

Μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί 9594 θέσεις στο δημόσιο και βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα καταργήσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Παιδείας. Σχετικά με το τελευταίο φαίνεται ότι ακόμα το πρόβλημα με τους  διοικητικούς υπαλλήλους δεν έχει λυθεί, αφού οι πρυτάνεις παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους να μην δώσουν στοιχεία στο υπουργείο επικαλούμενοι το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.  

 
Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί θέσεις 2.114 εκπαιδευτικών, 2.234 σχολικών φυλάκων, 53 υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και 1.672 υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας.

 
Την επόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου πρόκειται τελικά να καταργηθούν 3521 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία με τον αντίστοιχο αριθμό δημοτικών αστυνομικών να βγαίνει σε διαθεσιμότητα.  
 

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζεται ότι θα ξεκινήσει διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να γίνει η επιλογή προσωπικού που καταλαμβάνει θέσει το ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας. Επίσης μετά από αξιολόγηση θα προχωρήσουν οι μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα βρίσκονται σε διαδικασία Κινητικότητας. Σημειώνεται επίσης ότι «η αποτίμηση των προσόντων γίνεται βάσει αντικειμενικής μοριοδότησης, από το ΑΣΕΠ. Η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε τέσσερις αρχές – αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπάλληλων».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης