"Στρατιές" ελεγκτών κατά της "μαύρης" εργασίας

"Στρατιές" ελεγκτών κατά της "μαύρης" εργασίας

Στο στόχαστρο οι επιχειρηματίες που απασχολούν αδήλωτους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους
– Πάνω από 1.000 ελεγκτές στους δρόμους
– Επί τόπου πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα
"Στρατιές" ελεγκτών κατά της "μαύρης" εργασίας
«Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν θα υπάρξει ξανά ανομία στην αγορά εργασίας», διαμήνυσε ο κ. Βρούτσης μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega υπενθυμίζοντας ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου ποινολογίου κατά της αδήλωτης εργασίας ξεχύνονται από αύριο σε όλη την Ελλάδα πάνω από 1.000 άτομα (ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας).

«Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση», προειδοποίησε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι με την εφαρμογή των νέων υψηλών προστίμων θα είναι καταστροφική επιλογή για τον επιχειρηματία το να απασχολεί αδήλωτο ή ανασφάλιστο.

Όπως δήλωσε μάλιστα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βρούτσης, ήδη από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, διαφαίνεται τάση συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου. 
Κλείσιμο

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη", που αποτελεί και το καρδιογράφημα της αγοράς εργασίας, την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων, έφθασαν στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ταχεία συμμόρφωση των εργοδοτών».

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία θα ανέρχονται πλέον στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού ανά αδήλωτο εργαζόμενο - 10.550 ευρώ για τους άνω των 25 ετών αδήλωτους εργαζόμενους, 9.200 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών – ενώ οι ποινές αυτές θα επιβάλλονται άμεσα και επιτόπια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης