Τι συνέστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τους εργαζομένους που είναι σε διαθεσιμότητα

Τι συνέστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τους εργαζομένους που είναι σε διαθεσιμότητα

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τη δέσμευσή του «πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση λόγω κινητικότητας  στον χώρο της υγείας»  για να διευκρινίσει ότι «αυτή η δέσμευση ισχύει όσο οι εμπλεκόμενοι τηρούν τις διαδικασίες»

Τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για την ΔΕΗ
Τι συνέστησε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τους εργαζομένους που είναι σε διαθεσιμότητα
Να συμμορφωθούν με τις διαδικασίες της κινητικότητας και να καταπνίξουν την τυχόν… επαναστατική τους διάθεση κάλεσε τους 1.641 εργαζόμενους του ΕΣΥ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας τους ειδικότερα να σπεύσουν να υποβάλουν τις δέουσες αιτήσεις στις υπηρεσίες τους ώστε να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως δήλωσε ο υπουργός, «οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και να απολυθούν».

«Εάν οι υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα, δεν κάνουν τις αιτήσεις εγκαίρως και κάνουν κάποιου είδους... επανάσταση στις διαδικασίες του κράτους, τότε πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που τους παρασύρουν σε αυτήν την  κατεύθυνση μπορεί να τους πάρουν στο λαιμό τους, γιατί όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και άρα στο τέλος και να απολυθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατηγόρησε, μάλιστα  «κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία γυρνάνε τα νοσοκομεία και λένε στους υπαλλήλους να μην κάνουν τις αιτήσεις για τη διαθεσιμότητα και την προτίμησή τους».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τη δέσμευσή του «πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση λόγω κινητικότητας  στον χώρο της υγείας»  για να διευκρινίσει ότι «αυτή η δέσμευση ισχύει όσο οι εμπλεκόμενοι τηρούν τις διαδικασίες».

Κλείσιμο
Οι 1.641 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (σημειωτεόν ότι οι κενές θέσεις είναι 1.754) έχουν προθεσμία 15 ημερών , έως και τις 25/ 9, να υποβάλουν στη Διεύθυνση Διοικητικού / Προσωπικού της υπηρεσίας στην οποία κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση αίτηση − υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξη ή μεταφορά τους.

Στην αίτηση πρέπει να καθορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού θα πρέπει να συντάξουν πίνακες με τα ονόματα των εργαζομένων και τα κριτήρια και στη συνέχεια να τα αποστείλουν στο ΑΣΕΠ. Υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ θα γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος νομιμότητας των δικαιολογητικών και στη συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του υπαλλήλου από τον αρμόδιο φορέα υποδοχής.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης