Γεωργιάδης: Δεν περιμένουμε το CNN για να μάθουμε τα προβλήματα στην Υγεία

Γεωργιάδης: Δεν περιμένουμε το CNN για να μάθουμε τα προβλήματα στην Υγεία

Οργισμένη απάντηση στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου σχετικά με τη φαρμακευτική περίθαλψη και τις ελλείψεις  

Γεωργιάδης: Δεν περιμένουμε το CNN για να μάθουμε τα προβλήματα στην Υγεία
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, στο ρεπορτάζ του CNN για τη μελανή φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τις ελλείψεις κατά το δημοσίευμα σε τουλάχιστον 200 φάρμακα. 

Ο υπουργός σχολίασε το δημοσίευμα του αμερικανικου δικτύου, λέγοντας πως «εμείς δεν περιμένουμε να μάθουμε από το CNN τα προβλήματα. Ξέρουμε πως έχει η κατάσταση».

Για το ίδιο δημοσίευμα, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνος Φρουζής δέχτηκε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα του CNN ότι οι εταιρείες έχουν αποσύρει από την Ελλάδα 200 σκευάσματα:

Κλείσιμο
«Δουλειά μας είναι να δίνουμε φάρμακα», είπε ο κ. Φρουζής, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που το φάρμακο κυκλοφορεί και του έχει δοθεί τιμή, η εταιρεία το διαθέτει στην αγορά. Ελλείψεις φαρμάκων ενδέχεται να υπάρχουν στα σημεία πώλησης».

Να σημειωθεί πως το CNN χαρακτήρισε ως «θανατηφόρες» τις περικοπές ύψους 40% που επέβαλλε η Τρόικα στο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, εξαπολύοντας επίθεση προς τους δανειστές και στην πολιτική σκληρής λιτότητας που εφαρμόζουν στη χώρα. 

Επίσης στο δημοσίευμα το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει πως η βαθιά ύφεση δεν αποτελεί πλέον λύση αλλά μέρος του προβλήματος με ανυπολόγιστο κόστος για τους ανθρώπους, ενώ επισημαίνει πως «πάνω από 200 σημαντικά φάρμακα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των φαρμακείων, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός για τα φάρμακα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό και οι φαρμακευτικές εταιρείες φεύγουν από την χώρα μαζικά».

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης