«Αρκτούρος»: Σφάλμα που πήραμε τα λεφτά από τη Χρυσή Αυγή, τα επιστρέφουμε

«Αρκτούρος»: Σφάλμα που πήραμε τα λεφτά από τη Χρυσή Αυγή, τα επιστρέφουμε

Η οργάνωση επέστρεψε τα 5.000 ευρώ που έλαβε ως δωρεά από τη Χρυσή Αυγή - «Ντροπή σας γελοίοι!», απαντά σε ανακοίνωσή του το κόμμα

Υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Κρήτης
«Αρκτούρος»: Σφάλμα που πήραμε τα λεφτά από τη Χρυσή Αυγή, τα επιστρέφουμε
Έπειτα από την απόφαση της οργάνωσης «Αρκτούρος» να επιστρέψει τα 5.000 ευρώ που έλαβε ως δωρεά από τη Χρυσή Αυγή , χαρακτηρίζοντας «σφάλμα» την αρχική αποδοχή των χρημάτων, ακολούθησε δριμεία επίθεση του κόμματος με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Ντροπή σας γελοίοι! Και θέλετε να λέγεστε μη κυβερνητική και ανεξάρτητη οργάνωση. Τσάτσοι είστε και μάλιστα του χειρίστου είδους, γιατί κάνατε ότι κάνατε και τώρα τρέχετε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα, μόλις σας τράβηξαν το αυτάκι. Υποθέτω ότι στην οργάνωση σας ασχολείστε και με την προστασία των σαλιγκαριών, γιατί σε αυτό το είδος ανήκετε!», αναφέρεται σε απόσπασμα σχετικής ανακοίνωσης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο «Αρκτούρος» αναφέρει ότι, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η οργάνωση αντιλαμβανόμενη το λάθος της επιστρέφει τα 5.000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα, ταυτόχρονα όμως απευθύνει έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών της.

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι ο «Αρκτούρος», «δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς» και προσθέτει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεά των 5.000 ευρώ στον «Αρκτούρο» είχε γίνει γνωστή από την ιστοσελίδα της Χρυσής Aυγής, όπου, μεταξύ άλλων, σε σχετικό δημοσίευμα γινόταν αναφορά στη ζωοφιλία του γενικού γραμματέα του κόμματους Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος «φιλοξενεί στην οικία του τρία αδέσποτα. 

Κλείσιμο
Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Αρκτούρου»:

«Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μία αμιγώς ελληνική, περιβαλλοντική, μη κυβερνητική και με απόλυτη διαφάνεια μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, με έργο πολυετές, υπαρκτό, αποτελεσματικό, ουσιώδες, αναγκαίο και πανελλαδικό, διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της υπάρξεως και της λειτουργίας της, λόγω έλλειψης πόρων.

Πρόσφατα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απηύθυνε -στην Ελλάδα και το εξωτερικό- δημόσια έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του. Για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την προστασία της άγριας ζωής και των οικοσυστημάτων, που είναι από τα πρώτα και σίγουρα τα πιο αθώα θύματα της κρίσης.

Παρά την ανταπόκριση ελλήνων και ξένων πολιτών, για μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και των κατεστημένων επιλογών της, το φυσικό περιβάλλον εξακολουθεί δυστυχώς να αποτελεί «είδος πολυτελείας» ή αντικείμενο προς αλόγιστη εκμετάλλευση που δεν έχει ανάγκη από προστασία ούτε δικαίωμα για ενίσχυση και υποστήριξη.

Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών. Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα. Εξάλλου, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει και πάλι έκκληση για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών του σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους, και σε όλες τις επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και η επιβίωσή της για τις επόμενες γενιές προϋποθέτει ένα φυσικό περιβάλλον διαρκώς υγιές, ασφαλές και χωρίς ανεπανόρθωτες απώλειες.

Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση πολιτών, εταιριών αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αυτή τη φορά, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή.  Λογαριασμός ενίσχυσης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 210/48106351.
»

Διαβάστε αναλυτικά και την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής


«Αυτοδιασύρθηκαν οι ιθύνοντες της ΜΚΟ Αρκτούρος, επιλέγοντας - κατόπιν άνωθεν πιέσεων - να επιστρέψουν τη δωρεά των 5.000 ευρώ που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε διαφημίσαμε την εν λόγω δωρεά μας, που εντάσσεται σε ένα σύνολο χρηματικών προσφορών για κοινωφελείς σκοπούς. Το ζήτημα έφερε στη δημοσιότητα το καθεστωτικό ΒΗΜΑ και ακολούθησαν καταδικαστικές ανακοινώσεις από διάφορους ψευτο-οικολόγους (αριστεριστές και κυβερνητικούς – όλοι εναντίον της Χρυσής Αυγής). Σημειωτέον πως όλοι αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι δεν έχουν δώσει ούτε μισό ευρώ για κάποιον κοινωφελή σκοπό και το μοναδικό έργο που παράγουν είναι η εκτόξευση λάσπης και συκοφαντιών κατά των Ελλήνων Εθνικιστών.

Η διοίκηση του Αρκτούρου εξέδωσε κατ΄ αρχήν μία σοβαρή ανακοίνωση και τόνισε ότι έχει ανάγκη κάθε δωρεά για να ανταπεξέλθει στο σημαντικό οικολογικό έργο που έχει αναλάβει. Ακολούθησαν υπόγειες πολιτικές πιέσεις και το θέμα έφτασε ακόμη και σε υψηλά κλιμάκια της ξενόδουλης εξουσίας. Έτσι, οι ιθύνοντες του Αρκτούρου πραγματοποίησαν μία θεαματική κωλοτούμπα. Όχι μόνο επέστρεψαν τα χρήματα στην Χρυσή Αυγή, αλλά υπεραμύνθηκαν αυτής της πολιτικά υποκινούμενης απόφασής τους. Φαίνεται πως αφού έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα, οι λύκοι και οι αρκούδες απέκτησαν πολιτικά φρονήματα.

Από την ανακοίνωσή των υπευθύνων της ΜΚΟ μεταφέρουμε απλά ένα τμήμα, που αποδεικνύει πως έχουν ξεκάθαρα πολιτικό κίνητρο, καθώς δε διστάζουν να πολιτικολογήσουν, λαμβάνοντας και θέση κατά της Χρυσής Αυγής: «Καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα»

Από την άλλη πλευρά το διαδίκτυο κατακλύστηκε από ειρωνικά και χλευαστικά σχόλια Ελλήνων πολιτών κατά της διοίκησης του Αρκτούρου. Ενδεικτικά τα παρακάτω σχόλια από την ηλεκτρονική έκδοση της μέγαλης κυριακάτικης εφημερίδας:

Τα προστατευόμενα είδη να πεθάνουν γιατί εσείς δεν είστε "ναζιστές", αφήστε τα δάση να καούν γιατί εσείς δεν είστε "φασίστες", αφήστε τον κόσμο να πεθάνει της πείνας γιατί εσείς δεν είστε "ρατσιστές"...

Ντροπή σας γελοίοι! Και θέλετε να λέγεστε μη κυβερνητική και ανεξάρτητη οργάνωση. Τσάτσοι είστε και μάλιστα του χειρίστου είδους, γιατί κάνατε ότι κάνατε και τώρα τρέχετε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα, μόλις σας τράβηξαν το αυτάκι. Υποθέτω ότι στην οργάνωση σας ασχολείστε και με την προστασία των σαλιγκαριών, γιατί σε αυτό το είδος ανήκετε!

Από τη στιγμή που κάνετε διακρίσεις ως προς το ποιος σας ενισχύει οικονομικά, οι νοήμονες άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν να σας βοηθάνε. Ας σας ταΐσει ο Σαμαράς...».


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης