Τατσόπουλος – Χωμενίδης στηρίζουν Διβάνη για τον «τζαμπατζή»

Η «φράξια» των συγγραφέων στηρίζει το σχόλιο για τον άτυχο 19χρονο που έβαλε «φωτιά» στα social media – Τατσόπουλος: «Χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή» – Για «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα» έκανε λόγο ο Χωμενίδης


Δυο φίλοι από τα παλιά, φορτωμένοι με χιλιάδες αναμνήσεις, συγγραφείς με τους οποίους η Λένα Διβάνη συνομιλεί εδώ και χρόνια έσπευσαν να της συμπαρασταθούν στις αμέτρητες αντιδράσεις που κοινοποιήθηκαν στα social media: οι Τατσόπουλος και Χωμενίδης δεν παρέλειψαν να δηλώσουν, με διαφορετικό τρόπο ο καθείς, ότι βρίσκονται στο πλευρό της καλής τους φίλης.

Μόνο που ο Πέτρος Τατσόπουλος φαίνεται να λησμόνησε ότι εκτός από την ιδιότητα του συγγραφέα διατηρεί και εκείνη του βουλευτή, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα αιτήματα διαγραφής του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γνωστός συγγραφέας-βουλευτής έγραψε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο Facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».  

Τα σχόλια δεν ήταν θετικά ακόμη και από τους «φίλους» οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν αμέσως είτε διαμαρτυρόμενοι, είτε υπενθυμίζοντας του την παράλληλη ιδιότητα του. Γράφει χαρακτηριστικά ένας follower: «Πλάκα μας κάνεις κ. Πέτρο Τατσόπουλε? Ποια υπερασπίζεσαι? Κι ο ελεγκτής ένα λάθος έκανε, κι οι φύλακες στην Αμυγδαλέζα ένα λάθος κάνανε, κι ο δημοτικόμπατσος που σκότωσε τον μετανάστη ένα λάθος έκανε, και ο Κορκονέας που σκότωσε τον 14χρονο Αλέξη ένα λάθος έκανε, κι εγώ όμως αν θα σε γα...σω ένα λάθος θα κάνω.....και μεγάλο μάλιστα» για να εισπράξει την ειρωνική…καληνύχτα του βουλευτή.

Ο έτερος φίλος της Διβάνη, Χρήστος Χωμενίδης από την άλλη δεν παρέλειψε να συμμεριστεί τις θέσεις της καλής του φίλης κάνοντας «like» και δηλώνοντας ότι είναι κάθετος στο «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα». Γι’ αυτό και συμφώνησε απόλυτα με τη Διβάνη ότι «μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους».

Πολλοί ήταν, επίσης, αυτοί που ειρωνικά ταύτισαν τους δυο συγγραφείς με τη Διβάνη, μιλώντας για «ξεπεσμό» των διανοούμενων, για υποκρισία των δημοσίων προσώπων και για απίστευτη επιπολαιότητα. Οι περισσότεροι, βέβαια, έσπευσαν να κοινοποιήσουν κοινή φωτογραφία των τριών και να θυμίσουν το «βόλεμα» τους σε δημόσιες θέσεις:  «Απορώ πως κάθεστε ακόμα και σχολιάζετε τα status ενός ατόμου που σας διατάζει να επιστρέψετε στους φραπέδες σας» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο μιας φίλης του Τατσόπουλου.Το σχόλιο που άναψε «φωτιές»


Είναι παράδοξο πως ερμηνεύεται  η αρχή της νομιμότητας από ανθρώπους που πάντοτε έβρισκαν τρόπο να επιβιώνουν με πολιτική μεσιτεία.

Η Λένα Διβάνη, συγγραφέας και προνομιούχος “ημέτερη” του Γιώργου Παπανδρέου ενοχλείται από τον “τζαμπατζή'-19χρονο  θύμα του θλιβερού περιστατικού.

Ήταν όμως η ίδια η συγγραφέας και καθηγήτρια Πανεπιστημίου που δεν αρνήθηκε τη θέση στο ΔΣ της ΕΡΤ, επί κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου διατηρώντας αγαστή σχέση τόσο με τον τότε πρωθυπουργό όσο και με τους κηπουρούς του.

Έγραφε τότε σε χαρακτηριστικό κείμενο της στο Protagon η Λένα Διβάνη για την εμπειρία της στην ΕΡΤ εξυμνώντας τις πρωτοβουλίες Γερουλάνου: “Το ΔΣ της ΕΡΤ ήταν πραγματικά εκλεκτό.

Ο Γερουλάνος μας δήλωσε ότι δεν θα κάνει (όπως πράγματι δεν έκανε) καμία παρέμβαση στη δουλειά μας και δεν διόρισε ούτε ένα κομματικό στέλεχος. Κάθε ένας γνώριζε τον τομέα του, δεν ήταν διαπλεκόμενος και μάλιστα είχε την πρόθεση να αφήσει κατά μέρος τη δική του πολύ επιτυχημένη δουλειά για να «αλλάξει» την ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος Γιώργος Γαμπρίτσος ήταν επίσης ένας τίμιος άνθρωπος, καλών προθέσεων και μεγάλης τηλεοπτικής εμπειρίας στην Αμερική κι εδώ. "Να η ευκαιρία", είπαμε όλοι στον εαυτό μας, ενθουσιασμένοι σχεδόν. Μπήκαμε λοιπόν όλοι μαζί σ’ αυτόν το χορό του Ζαλόγγου αποφασισμένοι να χορέψουμε.

Η αλήθεια είναι πως ούτε μια πιρουέτα της προκοπής δεν κάναμε - ίσως να σηκώσαμε λίγη σκόνη μόνο”.

Για την ιστορία να αναφέρουμε το σχόλιο της συγγραφέως Λένας Διβάνη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Η συγγραφέας έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook:

“Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό”. Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η Διβάνη αποκάλεσε ένα νεκρό παιδί “τζαμπατζή” άλλοι εξεπλάγησαν με τη δημόσια στάση ενός πνευματικού ανθρώπου κι άλλοι έσπευσαν να την κάνουν unfriend.

“Kυρία Διβάνη, χωρίς να υποστηρίζω τους τζαμπατζήδες και τη μη πληρωμή εισιτηρίων, θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός είναι ιδανικό για συζήτηση περί τζαμπατζήδων???

Σοκάρομαι και λυπάμαι για την κρίση σας” της σχολίασε κάποιος διαδικτυακός της “φίλος”. Σε γενικές γραμμές πάντως η δημοφιλής, κοντοκουρεμένη 58χρονη συγγραφέας είναι γνωστή για τα προοδευτικά γραπτά της και για τις φιλελεύθερες δημόσιες θέσεις της.

Από τη δεκαετία του ’90 που έκανε την εμφάνισή της στα ελληνικά γράμματα ξεχώρισε για ένα ιδιότυπο στυλ, βιωματική γραφή και χιουμοριστικά κείμενα που είχαν να κάνουν με δικές της εμπειρίες.

Άλλοτε γνωστή ως συγγραφέας αυτοβιογραφικών κειμένων, άλλοτε για τα δημοσιογραφικά της δημοσιεύματα κατάφερε να κερδίσει ένα μέρος αναγνωστών που ταυτίστηκε με τις ιστορίες της κατά τα άλλα καθηγήτριας της Νομικής Αθηνών. Μέχρι που ήρθε το σχόλιο της στο facebook για να δημιουργήσει απρόσμενους εχθρούς.

Η ίδια, πάντως, πριν από λίγα λεπτά έσπευσε να σχολιάσει τον ντόρο που επακολούθησε με το ακόλουθο facebook status: “Είναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπάρχει σε όλο τον κόσμο χωρίς εξαίρεση) είναι ρουφιανιά, κατέληξε σ´ αυτό το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ”.
 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (506)

Θωμας ο απιστος

Τωρα ποιος εχει περισσοτερη αξια οι δυο, οι 2000 οι 20.000 η τα υπολοιπα εκατομμυρια της χωρας? Αμα ενας συγγραφεας αποφασιζει και γινετε βουλευτης χεσε μεσα που παμε... σε λιγο θα βλεπουμε και παπαδες ιδιοκτητες μπουρδελων.

Carl Sagan

@ΖΩΗ αν για να είμαστε συνεπείς πρέπει μειωθούν τα εισιτήρια, μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο. Αυτοί που παρασιτούν μεταφέρουν το κόστος στους υπόλοιπους, και έτσι οι τιμές στα εισιτήρια δεν μπορούν να μειωθούν. Αν μειωθούν θα είναι λόγω υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, με πιο αραιά δρομολόγια ή καταργήσεις δρομολογίων. Διευκρινίζω ότι ο παρασιτισμός δεν αφορά μόνο τους τσαμπατζήδες επιβάτες αλλά και τους αργόμισθους των δημοσίων υπηρεσιών, αυτούς που εισπράττουν δυσανάλογα παχυλούς μισθούς ως προς την εργασία που προσφέρουν. Όταν λοιπόν καμαρώνουμε για τους συγγενείς και φίλους μας που γνωρίζουμε ότι ζουν παρασιτικά από το δημόσιο ταμείο, είτε λόγω πρόωρων συντάξεων είτε λόγω αργομισθίας, πρέπει να θυμόμαστε ότι η άνετη ζωή που απολαμβάνουν τα καμάρια μας έχει οδυνηρές συνέπειες στη ζωή όλων ημών των υπολοίπων.

Ασεβής

"Αυτοί που παρασιτούν μεταφέρουν το κόστος στους υπόλοιπους...", "ο παρασιτισμός δεν αφορά μόνο τους τσαμπατζήδες επιβάτες αλλά και τους αργόμισθους των δημοσίων υπηρεσιών.." . Παρασιτούν οι τσαμπατζήδες και όχι οι σάπιοι πολιτικοί, δικαστές, γιατροί, εκδότες, ιδιοκτήτες καναλιών, εφοπλιστές κλπ. Ανακαλύψαμε τώρα την αργομισθία του δημοσίου τομέα... χθες ούτε μας ένοιαζε γιατί έως τα χθες βγάζαμε χρήμα το οποίο πατριωτικά το κρύβαμε κλέβοντας το δημόσιο. Τώρα απαιτούμε όχι καλύτερη ζωή για εμάς αλλά την συντριβή των ονείρων των άλλων (τον θάνατο της κατσίκας του γείτονα δηλαδή)." Αν και βαμμένος εθνικιστής και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής και τρέφων μια μόνιμη αηδία για τον πολιτικό Τατσόπουλο, για το συγκεκριμένο θέμα του βγάζω το καπέλο. Και σε αυτόν, και στη Διβάνη και τον Χωμενίδη...." Αυτό από μόνο του φτάνει να εξηγήσει πολλά... Το μέγεθος του αυτοπροσδιορισμού φαίνεται να είναι αντιστρόφως ανάλογο του μεγέθους του εγκεφάλου (στην συγκεκριμένη περίπτωση). Είναι φοβερή πάντως η αλληλεγγύη μεταξύ των γουρουνιών δεν νομίζετε ?

κοίτα να δεις

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Τατσόπουλος κατάφερε να ΜΗΝ πρήξει φρύδια!

ΖΩΗ

O ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ.. ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 2,80 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ. ΕΔΙΝΑ 20 ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ 45 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ! ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ 850 ΕΥΡΩ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ "ΠΑΠΙΑ" ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ! ΟΧΙ ΑΠΟ "ΜΑΓΚΙΑ" ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ.

Carl Sagan

Αν και βαμμένος εθνικιστής και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, και τρέφων μια μόνιμη αηδία για τον πολιτικό Τατσόπουλο, για το συγκεκριμένο θέμα του βγάζω το καπέλο. Και σε αυτόν, και στη Διβάνη και τον Χωμενίδη. Το σωστό σωστό, τα σύκα σύκα και οι τζαμπατζήδες τζαμπατζήδες.

Django

Το Θηριωδες. ΒαθυΚρατος εδειξε τα δοντια και δαγκωσε θανασιμα. Οποιος τολμησει και πειραξει τους φοροεισπρακτορες του Σουλτανου θα εχει το ιδιο τελος. Το νου σας γκιαουρηδες να εχετε σκυφτο κεφαλι οταν θα σας παρει ο Σαμαρας τα σπιτια συντομα.

Άκης

Μήπως το έχουμε χάσει; Εδώ θρηνούμε νεκρούς και οι περισσότεροι απλώς βρήκαν ευκαιρία να το παίξουν τσαμπουκάδες βρίζοντας όποιον τους ξεπερνά. Αν θέλουμε να αποκτήσει νόημα ο θάνατος του παιδιού να απαιτήσουμε να γίνει η αιτία για καλύτερη οργάνωση του κράτους μας στον τομέα αυτό. Τι θέλουμε λοιπόν; να πληρώνει εισιτήριο όποιος θέλει, όταν θέλει, αν θέλει; Η πρέπει να δίνονται κάρτες και εισιτήρια με εισοδηματικά κριτήρια, σε άνεργους, ανήμπορους κλπ. Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες και τις ψευτομαγκιές και στις επόμενες εκλογές μη ζητήσετε, από τους υποψηφίους που θα ψηφίσετε, διορισμό και νομιμοποίηση αυθαιρέτου αλλά καλύτερη οργάνωση του ελληνικού κράτους.

Μαχαλομανγκας

Αύριο μπορεί να είσαι εσύ στη θέση αυτού του παλληκαριού…….. Μπορεί να είναι η μάνα σου ο πατέρας σου ο αδελφός σου η αδελφή σου η κόρη σου ο γιος σου η εγγονή σου ο εγγονός σου, για αυτό δώστε σε όλους αυτούς τους Δ…. να καταλάβουν ότι η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες, εμείς είμαστε ο Λάος, όλοι στη συγκεντρώσει στο περίστεροι.

τολης

τωρα που σκοτωσανε το παλικαρακι χασανε τα κρατικα ταμεια και η τροικα το προστιμο και το 1ευρο.

Οι αμόρφωτοι άνθρωποι του΄΄πνεύματος΄΄

Διβάνη, η μόρφωση δεν αποκτάται μόνον με την έτοιμη γνώση που σου προσφέρει η ασφάλεια της ανάγνωσης. Η μόρφωση , η οποία προφανώς σου λείπει, αποκτάται με προσωπική βάσανο , αντίληψη και αυτοκριτική. Γι'αυτούς που σε υποστηρίζουν βέβαια είναι λογικό αφού ανήκουν στην ίδια κατηγορία ανεκπλήρωτης και ελλειπέστατης μόρφωσης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης